Tényleg öt perc, onnan, hogy elkezdem összekeverni a hozzávalókat, addig, hogy kiveszem a kész sütit a mikróból.
Mert ez az a híres mikrós süti.
És mielőtt leírnám a receptet, itt meg is állok. A mikrohullámú sütővel kapcsolatosan vannak fenntartásaim, több ismerősöm már rég meg is szabadult a sajátjától, én keveset használom; akit érdekel, miért, olvasson utána például ITT. Aztán elolvashatja ennek a cikknek a cáfolatát ITT.
Egy újabb téma, amely körül viták zajlanak – a laikus fogyasztó meg próbál eligazodni, ahogy tud. Nyilván, mindenki a saját belátása szerint dönt.
Bár, akik rendszeresen olvastok, tudjátok, hogy sok mindenben következetes vagyok: nem használok vegyszerrel kezelt citrushéjakat, ártalmas műanyagokat, igyekszem kiszűrni a mű-élelmiszereket, ám a mikrós sütit illetően elbuktam.
Ráadásul, ha az alapmasszába forgat 5 deka apróra vágott csokit, vagy mazsolát, durvára vágott diót, mandulát, aszalt gyümölcsöket, még finomabbá, változatosabbá teheti a művet.
A kész sütit tányérra borítja, szeletelheti-darabolhatja, adhat mellé lekvárt, pudingot, valamilyen öntetet, oszt jónapot.
Kérdem én, kinek nem jelentene ez kísértést?
Amúgy, ti használtok mikrót?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)