Húsos csigák, mindenki örömére

Szinte semmiből. Na ja, van nekem egy jópofa könyvem, abban szerepel egy recept, “Kis tazsin a semmiből” címmel, és a hozzávalók felsorolása úgy kezdődik: 60 dkg bárányhús (jó, lehet csirkehús is).Hát tényleg, szinte mindig van itthon némi bárányhús…

Vagy nem.

De ez a 25 dekányi füstölt-főtt sonka, meg a leveles tészta most volt. Azon kívül viszont tényleg alig kellett hozzá valami. És azt a kitörő örömöt, amikor végre elkészült… Szerencsére gyorsan ment az egész.

Ebben a tekercsben az a jó, hogy tulajdonképpen bármivel tölthető, amit szeretünk.

Hozzávalók (kb. 20 kis csigához)

25 dkg főtt-füstölt sonka, vagy maradék pörkölt, szelet hús, bolognai szósz… amink van.

fél lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek mustár

2 ek tejföl



bors

1 tekercs leveles tészta

A sütőt előmelegítjük 220 fokosra.

A sonkát (pörköltet, maradék sült húst), a hagymát, a  tejfölt, mustárt, fűszereket aprítógépbe tettem, és pürésítettem.

Kitekertem a leveles tésztát (ez tehát nem a fagyasztott változat, hanem ami a tejespult környékén található), és megkentem a húsos krémmel.

A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekertem, és elvágtam kb. másfél centis szeletekre.

A tekercseket sütőpapírral borított tepsire tettem, és betoltam a sütőbe.

Kicsit kevesebb, mint 25 perc alatt sültek meg.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »