Szinte semmiből. Na ja, van nekem egy jópofa könyvem, abban szerepel egy recept, “Kis tazsin a semmiből” címmel, és a hozzávalók felsorolása úgy kezdődik: 60 dkg bárányhús (jó, lehet csirkehús is).Hát tényleg, szinte mindig van itthon némi bárányhús…
Vagy nem.
De ez a 25 dekányi füstölt-főtt sonka, meg a leveles tészta most volt. Azon kívül viszont tényleg alig kellett hozzá valami. És azt a kitörő örömöt, amikor végre elkészült… Szerencsére gyorsan ment az egész.
Ebben a tekercsben az a jó, hogy tulajdonképpen bármivel tölthető, amit szeretünk.
Hozzávalók (kb. 20 kis csigához)
25 dkg főtt-füstölt sonka, vagy maradék pörkölt, szelet hús, bolognai szósz… amink van.
fél lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
2 ek tejföl
só
bors
1 tekercs leveles tészta
A sütőt előmelegítjük 220 fokosra.
A sonkát (pörköltet, maradék sült húst), a hagymát, a tejfölt, mustárt, fűszereket aprítógépbe tettem, és pürésítettem.
Kitekertem a leveles tésztát (ez tehát nem a fagyasztott változat, hanem ami a tejespult környékén található), és megkentem a húsos krémmel.
A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekertem, és elvágtam kb. másfél centis szeletekre.
A tekercseket sütőpapírral borított tepsire tettem, és betoltam a sütőbe.
Kicsit kevesebb, mint 25 perc alatt sültek meg.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)