Mai Móni

Húsos csigák, mindenki örömére

Szinte semmiből. Na ja, van nekem egy jópofa könyvem, abban szerepel egy recept, “Kis tazsin a semmiből” címmel, és a hozzávalók felsorolása úgy kezdődik: 60 dkg bárányhús (jó, lehet csirkehús is).Hát tényleg, szinte mindig van itthon némi bárányhús…
Vagy nem.
De ez a 25 dekányi füstölt-főtt sonka, meg a leveles tészta most volt. Azon kívül viszont tényleg alig kellett hozzá valami. És azt a kitörő örömöt, amikor végre elkészült… Szerencsére gyorsan ment az egész.
Ebben a tekercsben az a jó, hogy tulajdonképpen bármivel tölthető, amit szeretünk.

Hozzávalók (kb. 20 kis csigához)
25 dkg főtt-füstölt sonka, vagy maradék pörkölt, szelet hús, bolognai szósz… amink van.
fél lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
2 ek tejföl

bors
1 tekercs leveles tészta

A sütőt előmelegítjük 220 fokosra.
A sonkát (pörköltet, maradék sült húst), a hagymát, a  tejfölt, mustárt, fűszereket aprítógépbe tettem, és pürésítettem.

Kitekertem a leveles tésztát (ez tehát nem a fagyasztott változat, hanem ami a tejespult környékén található), és megkentem a húsos krémmel.

A tésztát a hosszabbik oldalánál fogva feltekertem, és elvágtam kb. másfél centis szeletekre.

A tekercseket sütőpapírral borított tepsire tettem, és betoltam a sütőbe.

Kicsit kevesebb, mint 25 perc alatt sültek meg.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. autumn says:

    Akkor hamarosan kopogtat az ajtótokon! :))))Ja, és jól néznek ki ezek a csigák!

  2. Maimoni says:

    Húúú, előre is köszi:))))

  3. Edit says:

    én ilyet baconnal szoktam csinálni – de azt nem pürésítem, csak simán beletekerem, na meg virslivel, egy kis szezámmaggal a tetején :-)de ez is jól néz ki :-))

  4. 4Gyerek says:

    hát nálunk leveles tészta van nagyon ritkán. csirkehús sokkal többször 😉

  5. Maimoni says:

    És bárány??? :)Én ezt a tekercses leveles tésztát alapból veszem,mindig van itthon 1-2 tekercs, váratlan vendég esetén szuper. meg ha csak úgy aznnal ennének “valamit”.

  6. Gabika says:

    Hát bárány az nincs, csirke sem mindig, de szalonna, virsli sokszor! Na meg leveles tészta is, pont a váratlan esetekre! :))Vagy csak a mi örömünkre, ha gyorsan ennénk finomat! :)) Azt hiszem kedvet is kaptam hozzá! 🙂

  7. Ez a fajta leveles tészta fantasztikus találmány. Én is nagyon szeretem, milliónyi lehetőség van benne, minimális munkával:) Szuperek a csigák!

  8. jehudit says:

    Hát azannya! Egyszerű és nagyszerű, ilyet én is fogok csinálni. Nálunk nem láttam még ilyen leveles tésztát csak a fagyasztottat. Megnézem majd a tecsóban. Azt mondod a tejes cuccok között kell keresni?

  9. Maimoni says:

    Az I.sparban, sparban, lidlben szoktam venni, mindegyik boltban a tejek környékén található.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!