Elindult a Laptopkonyha!

Megbeszéltük a főnökséggel, kollégákkal, hogy mindenki csak a közvetlen környezetében szól a barátoknak, nézzék meg az oldalt, mert a következő két hétben az érkező kritikák s javaslatok alapján csiszolgatjuk tovább.

Szóval szólok.

Nézzétek meg: www.laptopkonyha.hu.

Olyan régóta szerettem volna írni róla, de eddig tartanom kellett a számat, most viszont vége a tilalomnak – úgyhogy dalolok.

Az oldal közel egy éve készül, én július óta dolgozom benne. Szilvinek köszönhetően kerültem a csapatba, aki az egyik alapító atya, Balogh Zoltán felesége. Zoli mellett ott van még Buza Sándor, igen, az az ősz hajú a Vacsoracsatából, és Györök László – ők hárman amúgy már nagyon régóta jó barátok. A projekt maga pedig OZ, azaz Olgyai Zoltán szaktudására épül, aki amellett, hogy kiváló és eredeti szakács, valami hihetetlen humorérzékkel rendelkezik.

OZ, Sanyi és Szilvi (a képet Szilvitől kaptam)

Az oldalon OZ saját receptjei találhatóak, ezeket főzi meg a felvételeken. Amíg az ő keze jár, Sanyi szóval tartja. Egészen őszinte leszek: tartottam Sanyitól. Ifjúkori emlékeim között rádiós-műsorvezetős tevékenysége élt, és az alapján, bevallom, nem volt igazán szimpatikus. Ez az előítélet első találkozásunkkor még nem is igazán dőlt le bennem, merthogy jól leszólta a croissant-omat, amivel a kedves kollégákat leptem meg, amiért hajnalban keltem. Jó, viccből tette, nadeakkoris, ugye… Aztán ahogy egyre többet beszélgettünk (mert azt nem merem írni, hogy egyre jobban megismertem), úgy lett egyre szimpatikusabb, azt hiszem, kezdem érteni, mikor viccel… A legnagyobb fordulatot pedig azt hozta meg bennem, amikor megtudtam, hogy huszonvalahány éve él boldog házasságban a feleségével, Ildikóval, akit a karácsony előtti laptopkonyhás bulin volt szerencsém megismerni. Bájos, kedves, aranyos, egyszóval tüneményes nő.Vagy inkább: Nő.

No, de ennyit Sanyiékról, beszéljünk inkább a Laptopkonyháról. 🙂

OZ főz, Sanyi szemléli. (Szilvi fotója.)

Az oldalon a felvételek két minőségben, HD verzióban, és egy egyszerűbben vannak fent; kiderült, hogy a HD  minőség sok számítógép számára túl jó, nem tudja lejátszani, ezért volt szükség a “lebutított” változatra. Én is csak ezt tudom nézni.

OZ a csodák csodája, akit saját teste sem korlátoz.

Mivel OZ Ausztriában él meglehetősen régóta, kicsit németesen beszél magyarul – és ennek köszönhetően volt szükség rám, a feladatom ugyanis többek között az, hogy stilizáljam, magyarítsam a receptjeit. Ezen kívül híreket, érdekességeket írok, az alapanyagokról gyűjtögetek ezt-azt, illetve a fórum moderálása is az én dolgom lesz.

Amit főztünk, meg is esszük! – OZ a stábnak tálal.

A receptek stilizálása közben többször elfogott a vágy, hogy “hú, ezt gyorsan megfőzöm, és felteszem a blogra…”, de aztán mindig győzött a becsület… Megálltam. Eddig. Na de mostantól!

Látogassátok meg az oldalt, ha van kedvetek, és mondjatok róla véleményt – akár itt, nekem, akár ott, a fórumban. Tekintsetek rá úgy, mint egy kisgyerekre, aki fejlődni fog – és a fejlődés irányát Ti is mutathatjátok.

Kíváncsian várom a hozzászólásokat.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »