Folytatom a legutóbbi bejegyzést még néhány ajándékba adható sütikeverékkel.
III. Áfonyás-pekándiós muffinkeverék
1 1/2 bögre liszt
1 bögre aszalt áfonya
3/4 bögre pekándió
1/2 bögre barnacukor
2 1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
1. Tegyük a hozzávalókat egy jól záródó 1 literes üvegbe (a rétegeket nyomkodjuk le szorosan).
2. Fedjük be az üveget egy 20 cm átmérőjű anyaggal, és egy rafiaszalaggal kössük rá az alábbi receptet.
Áfonyás-pekándiós muffin
1 üveg áfonyás-pekándiós muffinkeverék
3/4 bögre tej
1/4 bögre (kb. 60 g) vaj
1 felvert tojás
1 Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra. Zsírozzuk ki a muffintepsi mélyedéseit.
2. Öntsük az üveg tartalmát egy nagy tálba, egy kisebb edényben keverjük ki a tejet, a tojást és a vajat, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Osszuk el a tésztát egyenlően az előkészített muffinformákba.
3 Süssük 16-18 percig, vagy amíg a tésztába szúr fogpiszkálóra nem ragad massza. Hagyjuk hűlni 5 percig a sütőformában, majd vegyük ki a formából a muffinokat, és várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek.
Ezt a receptet nyugodtan variálhatjuk úgy, hogy az aszalt áfonya helyett más aszalt gyümölcsöt, a pekándió helyett meg pl. diót, mogyorót, mandulát használunk.
IV. Isteni narancsos-áfonyás kekszkeverék
1 bögre liszt
3/4 bögre aszalt vörös vagy fekete áfonya
1/2 bögre barnacukor
1/4 bögre kristálycukor
1 bögre liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk őrölt gyömbér
1/2 tk őrölt fahéj
1/4 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1/2 bögre porcukor
1. A porcukor kivételével tegyünk minden hozzávalót a megadott sorrendben egy jól záródó 1 literes üvegbe (nyomkodjuk le szorosan a rétegeket). A porcukrot tegyük zárható műanyag zacskóba, kössük be a tasak száját, vágjuk le a felesleget, és tegyük a rétegek tetejére.
2. Fedjük be az üveget egy 20 cm átmérőjű anyaggal, és egy rafiaszalaggal kössük rá az alábbi receptet.
Isteni narancsos-áfonyás keksz
1 üveg isteni narancsos-áfonyás kekszkeverék
6 evőkanál (kb. 85 g) lágy, darabokra vágott vaj
1/2 bögre író (vagy tej)
1 tojás
2 teáskanál reszelt narancs- vagy citromhéj
1 teáskanál narancs- vagy citromkivonat
2-3 teáskanál narancs-vagy citromlé
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. A tepsit zsírozzuk ki.
2. Vegyük ki a porcukrot az üvegből, a többi hozzávalót öntsük egy nagy tálba.Adjuk hozzá a vajdarabokat, és keverjük össze, amíg morzsálódó tésztát nem kapunk. Az írót, a tojásokat, a narancshéjat és a narancskivonatot dolgozzuk össze egy kisebb tálban, öntsük a lisztes keverékhez, és gyúrjuk kemény tésztává.Negyedbögrényi adagokban tegyük az előkészített tepsibe.
3. Süssük 18-20 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad massza. Hagyjuk hűlni 10 percig, közben keverjük ki a porcukrot a narancslével, hogy folyékony mázat kapjunk, ezzel díszítsük a süteményeket. Melegen kínáljuk.
V. Ünnepi áfonyás palacsintakeverék
3/4 bögre liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szárított narancséj
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál só
1/3 bögre kukoricaliszt
1/3 bögre cukor
1/2 bögre aszalt áfonya vagy meggy
1/4 bögre liszt
1. Tegyünk minden hozzávalót a megadott sorrendben egy jól záródó 0,5 literes üvegbe. (A rétegeket ne nyomkodjuk le túlságosan.)
2. Fedjük be az üveget 20 cm átmérőjű anyaggal, és egy rafiaszalaggal kössük rá az alábbi receptet.
Ünnepi áfonyás palacsintakeverék
1 üveg ünnepi áfonyás palacsintakeverék
1 bögre író (vagy tej)
1/4-1/2 bögre tej vagy narancslé
1 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
3 evőkanál olvasztott vaj
Öntet: vaj, juharszirup porcukor
1. Melegítsük elő a gofrisütőt.
2. Öntsük az üveg tartalmát egy nagy tálba, és jól keverjük el. Egy másik tálban keverjük össze az írót, a 1/4 bögre tejet, a tojást és a vaníliát. Adjunk lisztet a tejes keverékhez, majd tegyük bele a vajat. Ha a tészta túl sűrű, kanalanként adjunk hozzá tejet.
3. Süssük meg a palacsintákat a gofrisütőben 3/4 bögrényi adagonként.
Melegen, öntettel tálaljuk.
Az előző sütibefőttek receptjei elolvashatóak
itt,
itt és
itt.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nagyszerű vagy, Móni! Már az első körben elhatároztam, hogy a tanárok ilyet fognak kapni:)
Kedves Móni! Csak olvastalak eddig, de most “muszáj” kommentet hagynom!:-))) Nagyon szépen köszönöm, hogy ideraktad ezeket a recepteket. A csokis sütit éppen tegnap próbáltam ki, és vittem be a Mikulás ünnepségre. ( Ti. úgy nem akartam üvegbe rakni, a hozzávalókat, hogy előtte nem próbálom ki!) Tényleg nagyon finom lett!!Köszönöm szépen. Remek ajándékötlet…és már 3 üveg szépen elmosva várja is a sorsát!:-)))Szép napot kívánok!Csilla
Én is csatlakozom a fentiekhez. Nagyon örülök ennek az ötletnek, kösz!
Móni!Ez már közszolgálat!!! :-)Puszi,Szilvi
Húúú, Móni, ez szuper! Ilyet kapnak majd az óvónénik 🙂 Köszi!
ok, de akkor hogy valasszak ennyi kozul? 🙂 konnyebb volt, mig csak egyet irtal 😀
Hát, ezt most már elszúrtam, bocs…:))
Örülök, hogy tetszik nektek! Még van egy-kétféle ecet, meg pl. mustárkeverék… Hmmmm?
Ez mekkora ötlet!!!! Nagyon köszönöm,! Látom a kommentekből, hogy sok ilyen üvegecske lesz idén a fa alatt! :o)
http://www.facebook.com/NoSalty?v=app_10531514314&ref=tsIlyet szeretnél?
Ó igen, igen, igen…
Nagyon szuper ötlet. Az isteni narancsos-áfonyás kekszkeverékben direkt van kétszer írva az 1 bögre liszt?Szóval 1 v. 2 bögre kell hozzá?Egyébként gratulálok a bloghoz, nagyon szeretem olvasni, és több receptet is kipróbáltam, mind bevált! Köszönet értük!
Kata, hirtelen megijedtem, hogy elrontottam, de nem: valóban így írták a receptben. Gondolom, hogy jobban mutasson az üvegben.
Szia Móni!Keresztfiam ilyet (is) fog kapni, köszönöm az ötletet!
Elfelejtettem mondani, hogy karácsonyra az összes bari megkapta az áfonyás palacsintát. Nagy sikere volt, még amoha angol betegének (sicc!) is ízlett. :):):)
Szuper, örülök:))
Mekkora legyen a bögre? Mert pont 1 literes üvegem nincs, csak 960 millis. Kérek szépen gyors választ! Köszönettel: Eszter
Ált. 2,5 dl-s bögrét értenek az ilyen receptekben.