Pityu olajos hal-projektje

Pityunak van már előélete itt a blogon, ő az, akinek egyszer disznófület szereztem be, akinek köszönhetően májusban egy péntek este fokhagymás-vajas pisztrángot vacsoráztunk, aki miatt megpróbálkoztam a füstölt marhanyelvvel, és aki a múltkori libavágáskor egyszemélyben volt sakter, valamint a bontóbrigád oszlopos tagja.

Most valami olyat alkotott, amihez zenét kellene szerezni. Mert ha azt mondom, olajos hal, az ugyanaz, mint amikor valaki a sóletet lebabfőzelékezi. Nem vagyok nagy halrajongó, ez tény – de ilyen finomat régen ettem.

Gardából készült, ami az egyetlen édesvízi heringféle.

Amikor Pityu mesélte, mire készült, megkértem, fotózzon a gyártás során, és küldje el a receptet.Hát íme:

“Gardát megtisztítom, félbevágom, 3-4 órára lesózom, utána lecsurgatom, nem mosom, maradjon rajta só. 

Beleteszem a kuktába, rétegezve vastagra vágott hagymával, fekete bors, zöld bors, fokhagyma, meg ami van, felöntöm olajjal, 1 dl víz, amikor elkezd szuszogni a téma, akkor leveszem minimálra és úgy jáccik még két órát. Utána hagyom langyosra hűlni (ez kb. 5-6 óra), aztán lapáttal óvatosan kiszedem és felöntöm a szűrt olajjal. Tettem félre egy adagot, ha erre jártok.

Pityu”

Nem sokat várattunk magunkra.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »