Három napja croissant-okat sütök, próbálgatom a recepteket, a családom tiltakozik, uh, anya, már megint croissant, miért, mi a baj a croissant-nal, más gyerek örülne, ennyit ehetne belőle, nektek meg jódolgotokban már ez sem tetszik…
Engem a gasztrobloggerség kötelez. Ha egyszer megígértem, hogy tesztelem és bemutatom, hát azt teszem, te meg csak egyed, fiam, azt az áfonyalekváros croissant-t, ne panaszkodj.
Háromféle receptet próbáltam.
Az egyik egy korábbi kísérlet, Limara expressz croissant-ja, ami kevésbé macerás, mint “igazi” leveles tésztát gyúrni, nyújtani, hajtogatni, pihentetni, nyújtani, hajtogatni, pihentetni, nyújtani – azért van munka vele bőven. De óriási sikert arattam vele. Most egy még könnyebb változatra hívta fel a figyelmemet Chef Viki, amiért ezúton is szeretném kifejezni hálámat. Ezt a módszert Max mutatta be nem is olyan régen, és bár akkor is felkeltette az érdeklődésemet, végül elfeledkeztem a megvalósításáról. Na de most, a “mit csomagoljak tízóraira” szorításában élve kipróbáltam, és tényleg nagyon jó, előnye is, hátránya is van Limara receptjéhez képest, tény, hogy gyorsabb – de azért ez sem abszolút kezdőknek való feladat; a tészta csúszkál és körülöttünk minden vajas – szegény fényképezőgép… – az eredmény viszont kárpótol. Most ezt a verziót mutatom be, ezúton is köszönettel az aranykezű fagylaltosmesternek.
Készült belőle lekváros croissant, majd másnap virslis fonat, ez utóbbit nem sikerült megörökítenem.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)