A gomba és a gyomorrontás

Hajnalban arra ébredtem, hogy rettenetesen rosszul érzem magam. Émelygek, és, hát hogy is mondjam finoman, sietős dolgom van. Mivel hajlamos vagyok a dolgok kissé túlkombinálására, be is beszéltem magamnak, hogy heveny gombamérgezésem van, az a bizonyos tegnapi gomba nem is az volt, amire gondoltam, hanem a másik, aminek csak a kalapját szabadott volna fogyasztani, én meg megettem a szárát is, most tessék… remélem, nem fogok meghalni – fordult meg a fejemben úgy öt óra tájt.

Az ilyen gyomorrontásos állapotra jól bevált gyógyszerem a házilag elkészített mézes pálinka: a rendelkezésre álló pálinkát – ezúttal házi szilva – felmelegített mézzel összekeverem, a továbbiakban hűtőben tartom. Hogy mennyi mézet használok, azt nem tudom megmondani. Addig öntöm hozzá,amíg  fogyaszthatóvá nem válik ez az ital, ami számomra még mindig a borzasztó kategóriáját képviseli, ám a gyomor működésére fellebbezhetetlenül kedvező hatással bír.

Sőt.

Nemcsak jobban leszek tőle, de sokkal-sokkal bátrabb is.

Nem is tudom, meg kéne vernem a gombaárust…?

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »