Original Nestlé Toll House Chocolate Chips Cookies

Még mielőtt azt gondolnátok, hogy átmentem gasztrosznobba, és eztán már csak külföldiül vagyok hajlandó főzni, megmagyarázom.

Kanadában élő barátnőm gyerekei nyaranta hazalátogatnak a nagyszülőkhöz, és Eszter ilyenkor küld velük nekünk is mindig valami jó dolgot. Tavaly vagy másfél kiló mogyoróvajat hoztak, idén pedig két szuper holmi landolt a konyhában: egy csomag Nestlé Toll House csokichips, és egy hatalmas doboz növényi zsíradék, amelyet Amerikában pl. a pie-hoz használnak.

A csoki felhasználásán sokat gondolkodtam, de aztán végül arra jutottam, ha már egyszer rajta van a zacskón az a recept, akkor elkészítem úgy.

Döntésemet az is befolyásolta, hogy jól szállítható sütiben gondolkodtam, mivel tegnap reggel Pestre kellett utaznom egy munkamegbeszélésre, és oda akartam vinni valamit – tudjátok, a gasztrobloggerség kötelez… Legutóbb egy jó nagy adag croissant-nal kényeztettem el a kollégákat, most idő hiányában kénytelenek voltak valami egyszerűbbel beérni. Bár némelyek fanyalogtak (poénból, persze), azért ez is elfogyott.

A hozzávalók bögrével (cup) vannak megadva, de mivel több olvasóm is jelezte már, hogy ezt nagyon utálja, ezért az ő kedvükért mindent lemértem. Mert újra van mérlegem.

Hozzávalók:

2 és 1/4 bögre liszt (35 dkg)

1 tk szódabikarbóna

1 tk só

1 bögre vaj (25 dkg)

3/4 bögre kristálycukor (17 dkg)

3/4 bögre barnacukor (17 dkg)

2 tojás

1 tk vaníliakivonat

2 bögre csokichips (34 dkg volt a csomag, éppen a szükséges mennyiség)

1 bögre apróra vágott dió (na ez az, ami nem került bele, mivel nem volt itthon)

A sütőt előmelegítettem 190 fokra.

Először a lisztet összekevertem a szódabikarbónával, a sóval. Egy másik tálban habosra kevertem a vajat a cukorral, majd egyesével jól elvegyítettem benne a tojásokat.

Hozzáadtam a a vaníliakivonatot, majd a lisztes keveréket, és a legvégén beleforgattam a csokit (meg itt jött volna a dió is). Sütőpapírral borított tepsibe egy-egy evőkanálnyi masszát helyeztem el a fent látható módon, mert sülés közben – amint ez itt is látható – a massza terül. Kb. 14 perc alatt sültek aranybarnára a korongok – ekkor ki kell venni a sütőből, még ha látszólag nyers is, mert ahogy hűl, úgy keményedik meg. Éppen ezért öt percig ne piszkáljuk, mert akkor még törik – utána viszont szépen le tudjuk szedegetni a kekszeket a sütőpapírról.

Ja igen, ebből a menniységből két tepsi (kb. 35 darab) lett.

Mogyoróvajas kekszrecept a Love Boys Ikrekkel itt.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »