Mai Móni

Original Nestlé Toll House Chocolate Chips Cookies

Még mielőtt azt gondolnátok, hogy átmentem gasztrosznobba, és eztán már csak külföldiül vagyok hajlandó főzni, megmagyarázom.
Kanadában élő barátnőm gyerekei nyaranta hazalátogatnak a nagyszülőkhöz, és Eszter ilyenkor küld velük nekünk is mindig valami jó dolgot. Tavaly vagy másfél kiló mogyoróvajat hoztak, idén pedig két szuper holmi landolt a konyhában: egy csomag Nestlé Toll House csokichips, és egy hatalmas doboz növényi zsíradék, amelyet Amerikában pl. a pie-hoz használnak.

A csoki felhasználásán sokat gondolkodtam, de aztán végül arra jutottam, ha már egyszer rajta van a zacskón az a recept, akkor elkészítem úgy.

Döntésemet az is befolyásolta, hogy jól szállítható sütiben gondolkodtam, mivel tegnap reggel Pestre kellett utaznom egy munkamegbeszélésre, és oda akartam vinni valamit – tudjátok, a gasztrobloggerség kötelez… Legutóbb egy jó nagy adag croissant-nal kényeztettem el a kollégákat, most idő hiányában kénytelenek voltak valami egyszerűbbel beérni. Bár némelyek fanyalogtak (poénból, persze), azért ez is elfogyott.
A hozzávalók bögrével (cup) vannak megadva, de mivel több olvasóm is jelezte már, hogy ezt nagyon utálja, ezért az ő kedvükért mindent lemértem. Mert újra van mérlegem.

Hozzávalók:
2 és 1/4 bögre liszt (35 dkg)
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
1 bögre vaj (25 dkg)
3/4 bögre kristálycukor (17 dkg)
3/4 bögre barnacukor (17 dkg)
2 tojás
1 tk vaníliakivonat
2 bögre csokichips (34 dkg volt a csomag, éppen a szükséges mennyiség)
1 bögre apróra vágott dió (na ez az, ami nem került bele, mivel nem volt itthon)

A sütőt előmelegítettem 190 fokra.
Először a lisztet összekevertem a szódabikarbónával, a sóval. Egy másik tálban habosra kevertem a vajat a cukorral, majd egyesével jól elvegyítettem benne a tojásokat.

Hozzáadtam a a vaníliakivonatot, majd a lisztes keveréket, és a legvégén beleforgattam a csokit (meg itt jött volna a dió is). Sütőpapírral borított tepsibe egy-egy evőkanálnyi masszát helyeztem el a fent látható módon, mert sülés közben – amint ez itt is látható – a massza terül. Kb. 14 perc alatt sültek aranybarnára a korongok – ekkor ki kell venni a sütőből, még ha látszólag nyers is, mert ahogy hűl, úgy keményedik meg. Éppen ezért öt percig ne piszkáljuk, mert akkor még törik – utána viszont szépen le tudjuk szedegetni a kekszeket a sütőpapírról.
Ja igen, ebből a menniységből két tepsi (kb. 35 darab) lett.

Mogyoróvajas kekszrecept a Love Boys Ikrekkel itt.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabika says:

    Húha, de kár, hogy fogyózom 🙂 Ezt szívesen megkóstolnám, az ilyen csokis kekszeket imádom! :))

  2. jehudit says:

    Hm, nekem valahogy bejön ha bögrében van megadva a mennyiség. Sőt, lehet kapni adagolókanalakat “cup” egységgel. A keksz jól néz ám ki nagyon! 🙂

  3. Anonymous says:

    De klassz dolgokat kaptál!Én szeretem a “cup-ban” megadott mennyiségeket mióta beszereztem egy 4 db-os adagolókészletet. Pláne, hogy így a gyerekek is ki tudják mérni miből mennyi kell, nekem csak el kell mondanom. 😀 Gyerekmunka :)Vera

  4. Kriszta says:

    Nagyon guszta ez a keksz, imádom az ilyen nyalánkságokat.Kérdésem ha nincs csokichips mivel lehet helyettesíteni?

  5. Maimoni says:

    Én is szeretem a bögrés adagolást, főleg azért, mert sokáig nem volt mérlegem.Kriszta, apróra tört csokival lehet helyettesíteni, például.

  6. Anonymous says:

    Sziasztok,Azert kuldtem csokichipset, mert otthon nem lehet kapni ill. nagyon draga forrasrol tudok csak. A lenyege, hogy nem folyik szet sutes kozben, hanem kis csokigombocok formajaban ott marad a sutiben. Barmibe bele lehet dobalni!Eszter, a kanadai

  7. Maimoni says:

    Eszter, ezúton is köszönjük, nagyon fincsi volt!

  8. jehudit says:

    Télleg drága cucc. Nemrég kaptam csokicsepp formátumban egy pesti csokiboltból. Valóban nem folyik szét!

  9. Zsófi says:

    Itthon a cukrászkellék-boltban árulnak ilyen cseppformájút is, nem túl drágán. (Árulnak tortabevonóból is, olcsón…)Nem kellett volna még egy picit sütni?

  10. Maimoni says:

    De, lehet, hogy egy-két percet még maradhatott volna… De nem volt rossz így sem. Azért vettem ki, mert már így is 3 perccel túlmentem a zacskón szereplő időn, pedig pontosan betartottam a hőmérsékletre vonatkozó előírást is.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!