Sárgabarackos-joghurtos piskóta

Ez készült a tegnap bemutatott házi joghurtból.

Eredetileg csak a joghurtos krémet terveztem bele, aztán eszembe jutott, hogy van egy kis maradék túrótöltelék az előző napi palacsintából. Így aztán ez is a süti részévé vált. A joghurtot a felhasználás előtt közel két órával egy sűrűszövésű szűrőbe (mondjátok gyorsan egymás után háromszor!) öntöttem, így lecsepegett belőle a savó, amit aztán szintén felhasználtam: abban oldottam fel a zselatint.

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás

5 ek cukor

5 ek liszt

A krémhez:

70 dkg joghurt

1 zacskó zselatin

3 nagy evőkanál méz

8 db sárgabarack

Előmelegítettem a sütőt 200 fokra.

Az öt tojást egy edényben keverni kezdtem a cukorral. Nem különválasztva, hanem így, egyben.

Öt perc kitartó keverés után így nézett ki. Ekkor beleforgattam egyenként az öt evőkanál lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt nagy tepsire öntöttem, elegyengettem, és tíz  perc alatt kisütöttem a piskótalapot.

A megmosott, kimagozott sárgabarackokat botmixerrel leturmixoltam. A mézet is hozzáadtam, és jól elkevertem.

A joghurt kicsepegett savóját egy kis lábasban melegíteni kezdtem, hozzákevertem a zselatint, felforraltam, aztán hűlni hagytam. A joghurtot összekevertem a mézes barackpéppel, majd belecsorgattam a langyos zselatint.

Egy téglalap alapú jénai tál aljára vágtam egy darabot a piskótából, akkorát, amekkora pont befedte – majdnem pontosan a lap fele volt. Ráöntöttem a krém felét, majd rátettem a piskótalap másik felét. Ekkor jutott eszembe a túrókrém, így most az következett, majd a joghurtos massza másik fele. Két órára hűtőbe tettem.

A piskótából egy vékony kis csík maradt, hát, az csak úgy elkopott…

Az élvezet fokozható még egy kis tejszínhabbal.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »