Ez készült a tegnap bemutatott házi joghurtból.
Eredetileg csak a joghurtos krémet terveztem bele, aztán eszembe jutott, hogy van egy kis maradék túrótöltelék az előző napi palacsintából. Így aztán ez is a süti részévé vált. A joghurtot a felhasználás előtt közel két órával egy sűrűszövésű szűrőbe (mondjátok gyorsan egymás után háromszor!) öntöttem, így lecsepegett belőle a savó, amit aztán szintén felhasználtam: abban oldottam fel a zselatint.
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
A krémhez:
70 dkg joghurt
1 zacskó zselatin
3 nagy evőkanál méz
8 db sárgabarack
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
Az öt tojást egy edényben keverni kezdtem a cukorral. Nem különválasztva, hanem így, egyben.
Öt perc kitartó keverés után így nézett ki. Ekkor beleforgattam egyenként az öt evőkanál lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt nagy tepsire öntöttem, elegyengettem, és tíz perc alatt kisütöttem a piskótalapot.
A megmosott, kimagozott sárgabarackokat botmixerrel leturmixoltam. A mézet is hozzáadtam, és jól elkevertem.
A joghurt kicsepegett savóját egy kis lábasban melegíteni kezdtem, hozzákevertem a zselatint, felforraltam, aztán hűlni hagytam. A joghurtot összekevertem a mézes barackpéppel, majd belecsorgattam a langyos zselatint.
Egy téglalap alapú jénai tál aljára vágtam egy darabot a piskótából, akkorát, amekkora pont befedte – majdnem pontosan a lap fele volt. Ráöntöttem a krém felét, majd rátettem a piskótalap másik felét. Ekkor jutott eszembe a túrókrém, így most az következett, majd a joghurtos massza másik fele. Két órára hűtőbe tettem.
A piskótából egy vékony kis csík maradt, hát, az csak úgy elkopott…
Az élvezet fokozható még egy kis tejszínhabbal.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Ez nem ér, megpróbáltam kimondani magamban, de még úgy sem sikerült :-DDDDe jó kis szaftos sütike sikerült!
sűrűszövésűszűrő, sűrűszövésűszűrő, sűrűszövésűszűrő – csak gyakorolni kell…:)))
ez nagyon ott van..joghurt..sárgabarack..hmm..:)
Ez nagyon finom lett, bar itt nincs, csak nagyipari joghurt!Kibrobaltad mar a pie-t? Vagyis a “novenyzsirt”? Ha nem, probald sargabarack, meggy es dio izles szerinti retegezesevel, az nagyon finom! Eszter
Sajnos a nyelvet nem gipszelik! :)))Addig próbálgattam, míg beletört :)) A süti viszont nagyon csini lett!