Olyan egyszerű, hogy nem is értem, miért nem készítettem eddig. Semmi más nem kell hozzá, csak tej, egy kis pohár natúr joghurt, meg meleg. De abban mostanában nem volt hiány.
Említettem már, hogy a nagy forróságban visszaesik a család házitej-fogyasztása, de a heti 2×4 litert mindig házhoz hozzák. Így aztán van jó sok túrónk, és meglehetősen sok aludttejes sütemény készül nálunk. Na de most, most új pálya nyílt előttem a joghurttal: gyümölcsjoghurt, joghurtos saláták, joghurtos sütik…
A teendő a következő: a házitejet (bár gondolom, boltiból is működik, csak ne műtej legyen) felforraljuk, majd hagyjuk kb. 40 fokosra hűlni. A fölét leszedjük.
Egy megfelelő nagyságú, csavaros tetejű üveg aljára öntünk egy kis pohár natúr joghurtot (arra figyeljünk, hogy élőflórás legyen), ráöntjük a tejet (én most 1 literrel kísérleteztem), lezárjuk az üveget, és jó meleg helyre tesszük. Vannak, akik a száraz dunsztot (azaz téli takarók közé rejtést) javasolnak, szerintem ilyenkor nyáron ez felesleges, nekem a mikró tetején töltötte az üveg a következő nyolc órát. És készen volt. Lett egy liter natúr joghurtom!
Ebből újabb két decit félretettem a következő joghurtgyártásra, a többit felhasználtam.
Finom sárgabarackos-joghurtos szelet készült belőle, annak a receptjét majd felteszem a következő bejegyzésben.
Ti mit készítetek joghurtból?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)