Tojáskrém

Péntek délután csörgött a telefonom. Láttam a számról, hogy anyám az.

– Na, mi van veletek?! – kérdezte kicsit aggódva.

– Miért..? – kérdeztem viszont tétován, és azon gondolkodtam közben, hogy ígértem-e valamit, de nem, biztos nem, szaladt át az agyamon, az öcsémmel beszéltem vízszűrő ügyben, neki megígértem, megnézem a pincében, megvan-e még, azt el is felejtettem, hú tényleg, de anyunak…

– Nem írtál tegnap a blogra, meg ma sem. Gondoltam, hátha valami baj van.

Bizony, anyukám hűséges olvasóm, már az is előfordult, hogy kommentelt. Úgyhogy amióta valaki a faluban megmutatta neki a blogomat – nem én dicsekedtem el vele, tudtam, hogy nagyon kezdő internetes felhasználó, gondoltam, majd később  – ritkábban telefonál, mivel gyakorlatilag naprakész családi ügyeinkkel. A férjem meg is szokta jegyezni hogylétünk felől érdeklődő rokonoknak, hogy olvassák a blogot, akkor nem maradnak le semmiről. Nyitott könyv az életünk.

– Jól vagyunk – mondtam anyunak  -, csak kilenc gyerek van itt, meg nagy a meleg… de ma estére már lesz új bejegyzés.

Most végre lehűlt egy kicsit a levegő – 23 fok van a lakásban! -, és csak három gyerek van itthon, mégis nehezen szántam rá magam a konyhatündérkedésre. Végül aztán sütöttem egy sütit, de nagy sikert aratott a vacsorára készített tojáskrém is.

Hozzávalók (6 személyre):

8 tojás

1 kisebb lilahagyma

1 nagy csokor petrezselyem aprítva

2 dl tejföl, vagy joghurt és tejföl fele-fele arányban

1 ek mustár

1 tk szójaszósz

1 tk worchester szósz



bors

A tojásokat megfőzzük – biztos ami biztos alapon 8 percig hagyjuk forrni. Ha egyből leöntjük róluk a forrót, és intenzíven cserélgetjük rajtuk a hideg vizet, akkor könnyen lejön majd a héjuk. A lényeg, hogy hirtelen hűtsük le a tojásokat. Hámozás után reszeljük le valamennyit, majd aprítsuk fel a hagymát, a petrezselymet, keverjük össze a tejfölt az ízesítőkkel.

Keverjünk össze mindent, és tegyük egy kicsit hűtőbe. Lehet még fokozni ezzel-azzal (kéksajttal, fokhagymával, vagy a tejfölt majonézzel helyettesítve például), sőt, ízlés szerint el is lehet hagyni, ami nem tetszik, de nekünk így nagyon ízlett.

Szia anyu, jól vagyunk.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »