Péntek délután csörgött a telefonom. Láttam a számról, hogy anyám az.
– Na, mi van veletek?! – kérdezte kicsit aggódva.
– Miért..? – kérdeztem viszont tétován, és azon gondolkodtam közben, hogy ígértem-e valamit, de nem, biztos nem, szaladt át az agyamon, az öcsémmel beszéltem vízszűrő ügyben, neki megígértem, megnézem a pincében, megvan-e még, azt el is felejtettem, hú tényleg, de anyunak…
– Nem írtál tegnap a blogra, meg ma sem. Gondoltam, hátha valami baj van.
Bizony, anyukám hűséges olvasóm, már az is előfordult, hogy kommentelt. Úgyhogy amióta valaki a faluban megmutatta neki a blogomat – nem én dicsekedtem el vele, tudtam, hogy nagyon kezdő internetes felhasználó, gondoltam, majd később – ritkábban telefonál, mivel gyakorlatilag naprakész családi ügyeinkkel. A férjem meg is szokta jegyezni hogylétünk felől érdeklődő rokonoknak, hogy olvassák a blogot, akkor nem maradnak le semmiről. Nyitott könyv az életünk.
– Jól vagyunk – mondtam anyunak -, csak kilenc gyerek van itt, meg nagy a meleg… de ma estére már lesz új bejegyzés.
Most végre lehűlt egy kicsit a levegő – 23 fok van a lakásban! -, és csak három gyerek van itthon, mégis nehezen szántam rá magam a konyhatündérkedésre. Végül aztán sütöttem egy sütit, de nagy sikert aratott a vacsorára készített tojáskrém is.
Hozzávalók (6 személyre):
1 kisebb lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem aprítva
2 dl tejföl, vagy joghurt és tejföl fele-fele arányban
1 ek mustár
1 tk szójaszósz
1 tk worchester szósz
só
bors
A tojásokat megfőzzük – biztos ami biztos alapon 8 percig hagyjuk forrni. Ha egyből leöntjük róluk a forrót, és intenzíven cserélgetjük rajtuk a hideg vizet, akkor könnyen lejön majd a héjuk. A lényeg, hogy hirtelen hűtsük le a tojásokat. Hámozás után reszeljük le valamennyit, majd aprítsuk fel a hagymát, a petrezselymet, keverjük össze a tejfölt az ízesítőkkel.
Keverjünk össze mindent, és tegyük egy kicsit hűtőbe. Lehet még fokozni ezzel-azzal (kéksajttal, fokhagymával, vagy a tejfölt majonézzel helyettesítve például), sőt, ízlés szerint el is lehet hagyni, ami nem tetszik, de nekünk így nagyon ízlett.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)