Mai Móni

Tojáskrém

Péntek délután csörgött a telefonom. Láttam a számról, hogy anyám az.
– Na, mi van veletek?! – kérdezte kicsit aggódva.
– Miért..? – kérdeztem viszont tétován, és azon gondolkodtam közben, hogy ígértem-e valamit, de nem, biztos nem, szaladt át az agyamon, az öcsémmel beszéltem vízszűrő ügyben, neki megígértem, megnézem a pincében, megvan-e még, azt el is felejtettem, hú tényleg, de anyunak…
– Nem írtál tegnap a blogra, meg ma sem. Gondoltam, hátha valami baj van.
Bizony, anyukám hűséges olvasóm, már az is előfordult, hogy kommentelt. Úgyhogy amióta valaki a faluban megmutatta neki a blogomat – nem én dicsekedtem el vele, tudtam, hogy nagyon kezdő internetes felhasználó, gondoltam, majd később  – ritkábban telefonál, mivel gyakorlatilag naprakész családi ügyeinkkel. A férjem meg is szokta jegyezni hogylétünk felől érdeklődő rokonoknak, hogy olvassák a blogot, akkor nem maradnak le semmiről. Nyitott könyv az életünk.
– Jól vagyunk – mondtam anyunak  -, csak kilenc gyerek van itt, meg nagy a meleg… de ma estére már lesz új bejegyzés.
Most végre lehűlt egy kicsit a levegő – 23 fok van a lakásban! -, és csak három gyerek van itthon, mégis nehezen szántam rá magam a konyhatündérkedésre. Végül aztán sütöttem egy sütit, de nagy sikert aratott a vacsorára készített tojáskrém is.

Hozzávalók (6 személyre):
8 tojás
1 kisebb lilahagyma
1 nagy csokor petrezselyem aprítva
2 dl tejföl, vagy joghurt és tejföl fele-fele arányban
1 ek mustár
1 tk szójaszósz
1 tk worchester szósz

bors

A tojásokat megfőzzük – biztos ami biztos alapon 8 percig hagyjuk forrni. Ha egyből leöntjük róluk a forrót, és intenzíven cserélgetjük rajtuk a hideg vizet, akkor könnyen lejön majd a héjuk. A lényeg, hogy hirtelen hűtsük le a tojásokat. Hámozás után reszeljük le valamennyit, majd aprítsuk fel a hagymát, a petrezselymet, keverjük össze a tejfölt az ízesítőkkel.

Keverjünk össze mindent, és tegyük egy kicsit hűtőbe. Lehet még fokozni ezzel-azzal (kéksajttal, fokhagymával, vagy a tejfölt majonézzel helyettesítve például), sőt, ízlés szerint el is lehet hagyni, ami nem tetszik, de nekünk így nagyon ízlett.

Szia anyu, jól vagyunk.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. batorba says:

    Megmosolyogtatott a bejegyzésed…ez olyan ismerős érzéseket hozott ki belőlem.:-))) És olvaslak én…bár nem szoktam kommentelni. DE a tojáskrémet mi is nagyon szeretjük…és adtál egy jó ötletet…ma én is csinálok!!!:-))) Szép napot nektek!!!

  2. Lidércke says:

    Rég csináltam tojáskrémet, pedig milyen finom az… :)Az én anyukám is olvassa a blogjaimat. :)) Szeretem a modern mamikat 🙂

  3. Szitya says:

    Szia Móni!Ez egy olyan igazán “mónis” bejegyzés volt! Ami miatt hamarosan már 300 rendszeres olvasó néz tefeléd nap-mint-nap… Külön szerencséd, hogy köztük van az anyukád is….A tojáskrémet mi is szeretjük (bár, persze, ahány ház, annyi szokás, kicsit másképpen készítem…)9 gyerek?!?! Bátor vagy! és nem csoda, hogy nem a gép előtt ülsz…Puszi neked,Szilvi

  4. Chef Viki says:

    Megzabálom anyukádat 🙂 Jaj de vagány!!!

  5. Anonymous says:

    Ki hiányzik a gyerekek közül? – és hol van ?Örülök, hogy jól vagytok. Sziasztok!Zizimama

  6. jehudit says:

    Tojáskrém kedvenc! Jófej a mamid 😀

  7. Maimoni says:

    Batorba, köszi, viszont!Lidércke, nálunk is hihetetlenül régen volt. Igazából a szükség szülte az ötletet: nem volt semmi kenyérrevaló itthon, csak rengeteg tojás. HÁt akkor jutott eszembe.

  8. Maimoni says:

    Szilvi, köszi. Nagyon kíváncsian várom, mikor lesz meg a 300… Az első száz egy év alatt jött össze, a második 5 hónap alatt, azóta 2,5 hónap telt el, és tényleg lassan bejelentkezik a 300. olvasó. Ki kell találnom valami jó kis nyereményjátékot ennek örömére.:))

  9. Maimoni says:

    Viki, bizony, és arra sem volt rest soha, ha barátokkal beállítottam éjjel egykor, hogy gyorsan valami kaját készítsen…:)

  10. Maimoni says:

    Szia Anyu, a gyerekek mondták, hogy feltétlenül írjam ide, hogy üdvözölnek. Bálint a Gáboréknál van, úgyhogy most kicsit csendesebb a lakás…

  11. Gabika says:

    Milyen klassz, hogy még anyukád is olvassa a blogodat! A tojáskrém pedig szuper ötlet, mi is szeretjük, és már nagyon rég nem csináltam! Nincs valami jó tipped, hogy mit lehet kezdeni a rohamtempóban növő tökökkel a dédi kertjéből??? (Átlag heti 8-9 hatalmas tök a leszedhető na meg 2-3 tölteni való kisebb)

  12. Maimoni says:

    Gabika, legyalulni, lefagyasztani…:)Anyukám készített belőle hamis “ananászkonzervet” egyszer, nagyon finom volt! És tényleg emlékeztetett az ananászra…

  13. Moha says:

    De jó, hogy beírtad, napok óta ezen agyalok. Az én csemetéim is most kerültek haza, neki is állok, jó lesz vacsorára.

  14. Gabika says:

    A legyalulni, lefagyasztani című fejezet megvan, ha ennél többet teszünk el, akkor kb hetente kétszer ehetünk a télen át tökfőzeléket! :)) Az igaz, hogy az egyik kedvencem, de azért olyan sűrűn nincsen rá igényem! Kb úgy, mint te voltál a salátával :))

  15. Szeretnék egy-két mondatot írni… a tojásfőzésnél – én pár teáskanál sót teszek a vízbe forráskor, ezáltal könnyen lejön a héja! Vhol olvastam egy blogon, azóta ezt így csinálom és bevált. A tojás nem lesz sós tőle! Remélem, kipróbálod…Amúgy nagy kedvenc a tojáskrém!!! 🙂

  16. Szitya says:

    Szia Móni!Ha jól látom, agyalhatsz a nyereményjátékon!!!! GRATULA!!!!Puszi,Szilvi

  17. Maimoni says:

    Ivett, régebben én is tettem sót, aztán akkor is néha előfordult, hogy nem jött le a héja.Utána kezdtem el ezt a hirtelen lehűtős dolgot, én is úgy olvastam, ez bevált, azóta meg elfeledkeztem a sóról. Na da meajd most kipróbáálom megint, aztán összehasonlítom.:)

  18. Maimoni says:

    Szilvi, köszi:)) Hát, mire reggel idejöttem, már 301 volt…:))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!