Ez is hozzá tartozik, egyik sem ér sokat a másik nélkül, úgyhogy a lepénykenyér után bemutatom ezt a két szószt, ami most készült. Az egyik padlizsánkrém, a másik tonhalas-fetás.
A padlizsánkrém hozzávalói:
1 padlizsán
1 fej vöröshagyma
1 paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 ek mustár
2 dl tejföl
só, bors
A padlizsánt hosszában felszeleteltem, a szeleteket besóztam, és egy kicsit állni hagytam;ezután kontakt grillben szépen megsütöttem. Szintén hosszában kettévágtam a paprikát, felszeleteltem a hagymát, és ezeket is a kontaktgrillben sütöttem meg. Sütés után a paprika héját lehúztam.
Az összes hozzávalót (tehát a sült zöldségeket, és a többit) az aprítógépbe tettem, és fél perc alatt pürésítettem.
A tonhalkrémhez felhasználtam:
1 tonhalkonzervet
2 ek olívaolajat
10 szem kapribogyót
10 szem olajbogyót
2 szardellafilét
10 dkg fetasajtot
fél citrom levét
2 dl tejfölt (lecsepegtetett joghurttal lett volna az igazi, de az épp nem volt kéznél)
A padlizsánkrémhez hasonlóan ez is az aprítóban nyerte el végleges formáját.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kíváncsi voltam, hogy milyen mártogatósok készültek! :)A tonhalasat ki is fogom próbálni! 🙂
A tonhalasat nagyon ették!! A padlizsános is finom volt, de a tonhalas – talán a citrom miatt – üdítően finom, sós… Majd mondd meg, hogy ízlett!
Már vagy három hete tervezem első gasztoblogos, elkészítési fázisos képekkel illusztrált bejegyzésemet a naan kenyérről, de nagyjából megelőztél. :)Mondjuk, attól még lehet, hogy felteszem. 🙂
Szerintem nyugodtan. Ahány ház, annyi Naan kenyér…:)
Padlizsános is jöhet, meg a tonhalast is szívesen megpróbálnám! Bár a halat nálunk csak én szeretem ezekben a formákban. A többieknek csak a halászlé a hal! 🙂