Azaz csokimousse. Erről nincs mit mondanom. Úgy tökéletes, ahogy van.
Napsugár a léleknek, az édes remény éltető ereje, minden falat azt suttogja, hogy lesz még nyár, csak tarts ki, ne búsulj!
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg étcsoki
2 tojás
1 ek kakaópor
3 ek cukor
2 cl narancslikőr (narancsaroma)
2 dl tejszín
A csokit megolvasztjuk. Bár sok helyen azt írják, gőz fölött, szerintem felesleges. Én mindig a tejforraló, vastagtalpú lábaskámat használom erre a célra. Kis lángon nyugodtan olvaszthatjuk a csokit, ha kevergetjük, nem ég meg.
Habosra keverjük a tojássárgákat 2 ek cukorral; amikor ez megvan, hozzáadjuk a narancslikőrt (aromát) és a kakóport, jól elkeverjük. Egy másik edényben a 3. kanál cukorral felverjük a tojásfehérjéket, egy harmadikban pedig a tejszínt.
Az olvasztott csokit belekeverjük a tojássárgás-kakaóporos keverékbe. Ebbe forgatjuk a tejszínhabot és a tojásfehérjehabot. Igyekezzünk a lehető legkevésbé összetörni, hogy a habos állag minél inkább megmaradjon. A tálat lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Két evőkanállal próbáljuk meg tányérokra adagolni.
Valami döbbenetes. De szépen fényképezni nem sikerült…tudjátok, a színe, a formája…
(A recept szintén “A főzés magasiskolája” c. könyvből származik.)
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)