Csokoládéhab

Azaz csokimousse. Erről nincs mit mondanom. Úgy tökéletes, ahogy van.

Napsugár a léleknek, az édes remény éltető ereje, minden falat azt suttogja, hogy lesz még nyár, csak tarts ki, ne búsulj!

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg étcsoki

2 tojás

1 ek kakaópor

3 ek cukor

2 cl narancslikőr (narancsaroma)

2 dl tejszín

A csokit megolvasztjuk. Bár sok helyen azt írják, gőz fölött, szerintem felesleges. Én mindig a tejforraló, vastagtalpú lábaskámat használom erre a célra. Kis lángon nyugodtan olvaszthatjuk a csokit, ha kevergetjük, nem ég meg.

Habosra keverjük a tojássárgákat 2 ek cukorral; amikor ez megvan, hozzáadjuk a narancslikőrt (aromát) és a kakóport, jól elkeverjük. Egy másik edényben a 3. kanál cukorral felverjük a tojásfehérjéket, egy harmadikban pedig a tejszínt.

Az olvasztott csokit belekeverjük a tojássárgás-kakaóporos keverékbe. Ebbe forgatjuk a tejszínhabot és a tojásfehérjehabot. Igyekezzünk a lehető legkevésbé összetörni, hogy a habos állag minél inkább megmaradjon. A tálat lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Két evőkanállal próbáljuk meg tányérokra adagolni.

Valami döbbenetes. De szépen fényképezni nem sikerült…tudjátok, a színe, a formája…

(A recept szintén “A főzés magasiskolája” c. könyvből származik.)

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »