Mai Móni

Csokoládéhab

Azaz csokimousse. Erről nincs mit mondanom. Úgy tökéletes, ahogy van.
Napsugár a léleknek, az édes remény éltető ereje, minden falat azt suttogja, hogy lesz még nyár, csak tarts ki, ne búsulj!

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg étcsoki
2 tojás
1 ek kakaópor
3 ek cukor
2 cl narancslikőr (narancsaroma)
2 dl tejszín

A csokit megolvasztjuk. Bár sok helyen azt írják, gőz fölött, szerintem felesleges. Én mindig a tejforraló, vastagtalpú lábaskámat használom erre a célra. Kis lángon nyugodtan olvaszthatjuk a csokit, ha kevergetjük, nem ég meg.

Habosra keverjük a tojássárgákat 2 ek cukorral; amikor ez megvan, hozzáadjuk a narancslikőrt (aromát) és a kakóport, jól elkeverjük. Egy másik edényben a 3. kanál cukorral felverjük a tojásfehérjéket, egy harmadikban pedig a tejszínt.

Az olvasztott csokit belekeverjük a tojássárgás-kakaóporos keverékbe. Ebbe forgatjuk a tejszínhabot és a tojásfehérjehabot. Igyekezzünk a lehető legkevésbé összetörni, hogy a habos állag minél inkább megmaradjon. A tálat lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Két evőkanállal próbáljuk meg tányérokra adagolni.

Valami döbbenetes. De szépen fényképezni nem sikerült…tudjátok, a színe, a formája…

(A recept szintén “A főzés magasiskolája” c. könyvből származik.)

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Így is nagyon fotogén, igazán kár szabadkoznod. Pontosan olyannak látszik, mint amilyennek a bevezetőben ígérted: reményt adóan tökéletes.

  2. Chef Viki says:

    Itt vagyok, itt vagyok – reménykedve csokoládéban és nyárban egyaránt :-)))

  3. Létező says:

    Úristen, csokoládéhab, végem van! :)De mit csináljak, ha se narancsaromám, se likőröm? Mi jó helyette? És a kakaó az keserű porkakaó, nem a nyuszis, ugye? 🙂

  4. Szitya says:

    Ó, Móni, a gyengém! Ez leánykori nevén a “mousse au chocolat”, amit Apukám már régen átköltött a nagyon nyerő “muszájcsokoládéra”!Szilvi

  5. Maimoni says:

    Keserű kakaó, igen, igen!!! Hát, nálunk is nagy sóhajok közepette fogyott el…hogy ezt milyen nehéz abbahagyni…

  6. Maimoni says:

    Létező, ha se narancsaroma, se likőr, akkor csak simán, anélkül! Csak csoki… hmmmmmmmmmmm…

  7. Maimoni says:

    Muszájcsokoládé, nagyon jó!!!!!!!:)))))))))

  8. Maimoni says:

    Hát igen:) Őrizzük az emlékét…

  9. Gabika says:

    Reményt adó édes falatok! Hmm. Nagyon guszta, még esőben is jöhetne :))Vagy akkor igazán? Képzeld el, hogy hátradőlsz ezzel a gyönyörűséggel a tányérodon, miközben a tetőn kopog az eső… mindjárt nem olyan lehangoló!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!