Egyél mondjuk cseresznyés clafoutis-t. Tudom én, hogy ez gyakorlatilag megfeleltethető a tejespitének, de ebben az esetben nem: ugyanis joghurttal készül.
Aki meg szokta venni a Nők Lapja Konyhát, az találkozhatott a recepttel a legutóbbi számban. Nekem Éva barátnőm hívta fel rá a figyelmemet, és el is látott mindjárt vagy két kiló cseresznyével, hogy ez a hozzávaló már ne hiányozzon. Egyik este aztán megsütöttem a gyerekekkel közös munkában, mire készen lett, ők épp lefeküdtek, úgyhogy nyugodtan kihűlhetett másnap reggelig; és de jó, hogy így történt, mert fantasztikus reggeli lett belőle.
Hozzávalók:
12 dkg puha vaj
12 dkg cukor
1 egész tojás
16 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2,5 dl natúr joghurt (ekkora volt a miénk – a receptben 2 dl szerepel eredetileg)
1 citrom reszelt héja
kb. 20 deka magozott cseresznye
Először is Bence nekilátott a cseresznye kimagozásának.
Addig mi Zsófival kikevertük a vajat a cukorral, majd hozzáadtuk a tojást, a joghurtot, a citromhéjat, és a végén a lisztet és a sütőport.
Ezt a masszát aztán Zsófi szépen elegyengette a kivajazott, lisztezett, 26 cm átmérőjű formában.
Belenyomkodtuk a kimagozott cseresznyét, és betettük a 170 fokos sütőbe. Kb. 50 perc alatt sült meg. A sütőben hagytuk kihűlni.
A férjem nem igazán rajong az édes reggelikért, de ebből a sütiből rendesen bepakolt, és közben nem győzte dicsérni. Úgyhogy próbáljátok meg, tuti siker.
Ti mit szoktatok nyáron reggelizni? Mondjuk, ha egy kicsit több idő jut a készülődésre, mint az átlag munkanapokon?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)