Reggelizz, mint egy király

Egyél mondjuk cseresznyés clafoutis-t. Tudom én, hogy ez gyakorlatilag megfeleltethető a tejespitének, de ebben az esetben nem: ugyanis joghurttal készül.

Aki meg szokta venni a Nők Lapja Konyhát, az találkozhatott a recepttel a legutóbbi számban. Nekem Éva barátnőm hívta fel rá a figyelmemet, és el is látott mindjárt vagy két kiló cseresznyével, hogy ez a hozzávaló már ne hiányozzon. Egyik este aztán megsütöttem a gyerekekkel közös munkában, mire készen lett, ők épp lefeküdtek, úgyhogy nyugodtan kihűlhetett másnap reggelig; és de jó, hogy így történt, mert fantasztikus reggeli lett belőle.

Hozzávalók:

12 dkg puha vaj

12 dkg cukor

1 egész tojás

16 dkg liszt

fél csomag sütőpor

2,5 dl natúr joghurt (ekkora volt a miénk – a receptben 2 dl szerepel eredetileg)

1 citrom reszelt héja

kb. 20 deka magozott cseresznye

Először is Bence nekilátott a cseresznye kimagozásának.

Addig mi Zsófival kikevertük a vajat a cukorral, majd hozzáadtuk a tojást, a joghurtot, a citromhéjat, és a végén a lisztet és a sütőport.

Ezt a masszát aztán Zsófi szépen elegyengette a kivajazott, lisztezett, 26 cm átmérőjű formában.

Belenyomkodtuk a kimagozott cseresznyét, és betettük a 170 fokos sütőbe. Kb. 50 perc alatt sült meg. A sütőben hagytuk kihűlni.

A férjem nem igazán rajong az édes reggelikért, de ebből a sütiből rendesen bepakolt, és közben nem győzte dicsérni. Úgyhogy próbáljátok meg, tuti siker.

Ti mit szoktatok nyáron reggelizni? Mondjuk, ha egy kicsit több idő jut a készülődésre, mint az átlag munkanapokon?

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »