Pizza, pizza

Nemrégiben az egyik kommentelőm ébresztett rá arra, hogy bármennyire is gyakran készítem, a blogra még sosem tettem fel pizzareceptet. Talán azért, mert soha nem recept alapján készítem, ráadásul, ha mondjuk van itthon épp savó (visszamarad a túrókészítésből), akkor például víz helyett azt használom. A lisztekkel is folyton variálok, mikor milyen van itthon. Meg amúgy is, ezrével találni a neten tuti pizzarecepteket. Aztán arra gondoltam, hogy végülis éppen ezért, miért ne tennék fel én is egyet?

Hozzávalók:

2,5 dl meleg víz

50 dkg lisz

1 csomag szárazélesztő

1 tk só

1 tk oregánó

2 ek olaj

A pizzaszószhoz:

1 hámozott paradicsom konzerv

fél fej hagyma (most lilát tettem bele)

2 gerezd fokhagyma

1 kk só

bazsalikom, oregánó

4 ek olívalolaj

A tészta hozzávalóit eben a sorrendben a kenyérsütő üstjébe teszem, és kb. 15 perc alatt összegyúratom.

Lekapcsolom a kenyérsütőt, és kb. 40 perc alatt duplájára kelesztem a tésztát.

Négy egyforma gombócra szedem a tésztát, és így kb. 20 percig hagyom kelni.

Közben elkészítem a pizzaszószt. A hozzávalóit az aprítógépbe teszem, és fél perc alatt összeturmixolom.

Ha a tésztagombócok megkeltek, nyújtani kezdem elsőt. Hagyományosan csak kézzel készítik, én azért szoktam sodrófával is. Aztán kézzel húzkodom.

Sőt, mostanában dobálom!

 
 

A tésztát a pizzasütőbe teszem, megkenem a pizzaszósszal, és ráteszem a feltétet; ezúttal csak bacon és reszelt sajt került rá. 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt sül meg.

 Aztán tolhatjuk is befelé…

 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »