Nemrégiben az egyik kommentelőm ébresztett rá arra, hogy bármennyire is gyakran készítem, a blogra még sosem tettem fel pizzareceptet. Talán azért, mert soha nem recept alapján készítem, ráadásul, ha mondjuk van itthon épp savó (visszamarad a túrókészítésből), akkor például víz helyett azt használom. A lisztekkel is folyton variálok, mikor milyen van itthon. Meg amúgy is, ezrével találni a neten tuti pizzarecepteket. Aztán arra gondoltam, hogy végülis éppen ezért, miért ne tennék fel én is egyet?
Hozzávalók:
2,5 dl meleg víz
50 dkg lisz
1 csomag szárazélesztő
1 tk só
1 tk oregánó
2 ek olaj
A pizzaszószhoz:
1 hámozott paradicsom konzerv
fél fej hagyma (most lilát tettem bele)
2 gerezd fokhagyma
1 kk só
bazsalikom, oregánó
4 ek olívalolaj
A tészta hozzávalóit eben a sorrendben a kenyérsütő üstjébe teszem, és kb. 15 perc alatt összegyúratom.
Lekapcsolom a kenyérsütőt, és kb. 40 perc alatt duplájára kelesztem a tésztát.
Négy egyforma gombócra szedem a tésztát, és így kb. 20 percig hagyom kelni.
Közben elkészítem a pizzaszószt. A hozzávalóit az aprítógépbe teszem, és fél perc alatt összeturmixolom.
Ha a tésztagombócok megkeltek, nyújtani kezdem elsőt. Hagyományosan csak kézzel készítik, én azért szoktam sodrófával is. Aztán kézzel húzkodom.
Sőt, mostanában dobálom!
A tésztát a pizzasütőbe teszem, megkenem a pizzaszósszal, és ráteszem a feltétet; ezúttal csak bacon és reszelt sajt került rá. 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt sül meg.
Aztán tolhatjuk is befelé…
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)