Mai Móni

Feltaláltam a spanyolviaszt: aranygaluska muffinformában sütve

Azt hittem, zseni vagyok. Azt hittem, végre eszembe jutott valami, ami senkinek sem még, gondolatban már fogadtam a gratulációkat, és hárítottam, ugyan-ugyan, semmiség.
Még jó, hogy mielőtt felfedezésemet saját találmányként aposztrofáltam volna, azért csak rákerestem a Google-ban, hogy “aranygaluska muffinformában”; így annyit mondok, hogy ugyan készítette már más is, de higgyétek el, saját ötlet volt. Ráadásul óriási ötlet!

 Arról meséltem már, milyen kapcsolat köt egymáshoz bennünket e sokak által kedvelt édességgel; most pedig, divatos szóval élve “újragondoltam”, és de jól tettem. Az imént hivatkozott linken megtalálható a pontos anyaghányad, ezúttal nem írnám le újra.

Talán valamennyivel több folyadék és így liszt is került a tésztába, de most nem is ez az érdekes, a lényeg, hogy amikor a kétszer kelesztett tésztát kinyújtottam kb. egy centi vastagra, egy pizzavágóval másfél-kétcentis csíkokat vágtam belőle, majd a csíkokat felkockáztam. (Először csak az összes tészta felét.)

A muffintepsi mélyedéseibe sütőpapírból köröket vágtam, a körök szélét bevagdostam, hogy könnyebben “beleüljenek” a tepsibe.

Megolvasztottam kb. 7 deka vajat, jól bevajaztam a kezem, és a mélyedésekbe kerülő tésztakockákat körbesimogattam. Alulra általában 4 darab jutott, ezt a réteget megszórtam cukrozott darált dióval, majd jött újabb 5-6 vajas tésztakocka, diószórás.

20 percig kelesztettem az 50 fokosra állított sütőben, majd felcsavartam a hőfokot 180 fokra, és nagyjából 25 perc alatt megsütöttem a sütiket.

 

 Úgy néztek ki az aranygaluskáim, mint egy-egy nagy virág. Gyönyörűek voltak!
Majdnem két teljes tepsivel lett.

Amíg sültek, addig persze elkészítettem a vaníliamártást is, szintén a már hivatkozott posztban leírtak alapján.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsófi says:

    Ünneprontó vagyok: én a belsejét szeretem, ahol nincs semmilyen szél, puha az egész, szinte szétomlik a számban. Én lehetőleg kis átmérőjű, de magas edényben szeretem sütni.Ha majd egyszer olyanom lesz, kiszámolom, melyik formának a legkisebb a felülete…

  2. Tök jó ötlet, nagyon szépek lettek 🙂

  3. Brigitta says:

    Micsoda ötlet!:)) Én is szoktam így de a kakajós csigukat.De tényleg praktikus,úgy hogy én azért is gratulálok!:))

  4. Maimoni says:

    Köszi, én is ezért gondoltam a muffin-formára: könnyen adagolható.

  5. Moha says:

    Tényleg gyönyörű virágok lettek! Ügyes vagy!

  6. Altair says:

    Tök jó ötlet, nekem még sose jutott eszembe!Apropó, a tortillád isteni volt és még meg se írtam. :o) Fiam-22 szülinapjára készítettem és az egyetlen kaja volt, ami maradék nélkül elfogyott. Pedig Eszterházy rostélyos is volt…

  7. Maimoni says:

    Zsófi, ez olyan (vagyis pont a fordítottja), mint nálunk a fasírozott, aminek meg mindenki a ropogós külsejét szereti – úgyhogy minél kisebb, annál jobb…:))

  8. Maimoni says:

    Moha, köszi:)Altair, örülök, hogy ízlett a tortilla! Nálunk sem cserélnék be az Eszterházyra…

  9. Gizi says:

    Eszméletlen gyönyörű!!! Olyan guszták lettek, nagyon nagy ötlet volt “feltalálnod a spanyolviaszt”.:))

  10. Maimoni says:

    Köszi, Gizi, nekem is nagyon tetszettek!!:))

  11. kiselefánt says:

    óóóóóó gyönyörűek! Én múltkor túrós batyukat sütött benne.. az is guszta volt, de az aranygaluskádat látva, összefutott a nyál a számban!!

  12. Berry says:

    Csatlakozom, én is azt hittem, hogy én találtam ki a muffinformás kelt tésztát :DDDD A gyerekek így könnyebben tudják vinni az iskolába!De hatalmas ötlet az biztos! És szépek lettek a sütik! Biztos finom volt…

  13. 4gyerek says:

    Két hónap alatt ma sül másodszorra. A muffinformás. Asszem ez elmondja, hogy érdemes volt itt a blogodra is feltalálnod. Mert máshol bizisten nem találkoztam ilyennel. S mert én nem vagyok ilyen találékony, ergó rá se guglizhattam.
    Köszi.

  14. Anna Pollo says:

    !!! Gratula, tenyleg zsenialis =D


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!