Epres túrótorta sütés nélkül by Nonó

Néha kiszorulok a konyhából.

Nem panaszképpen mondom, jól van ez így.

A pénteki epres bejegyzésben megemlítettem, hogy a nagyobbik lányom túrótortát akart készíteni; időnként átlapozza a receptes újságokat, és amelyik süti elnyeri a tetszését, azt megsüti – már ha sütni kell. Aztán, mint jó gasztroblogger-gyerek, lefényképezi, és most már meg is kérdezi: nem teszed fel a blogodra?

Dehogynem!

Zsófi áhítattal szemléli nővére alkotását.
 
Tehát a recept eredetije a Nők Lapja Konyha magazinból való, de kissé átalakítottuk; mi az édes kekszhez sosem teszünk még plusz cukrot, teljesen felesleges. Másrészt szerintem finomabb, ha a túrót nem 18 deka vajjal, hanem tejszínhabbal keverjük össze.
Ami belekerült:
22 dkg darált háztartási keksz
8 dkg vaj
1-2 ek víz
A töltelékbe:
50 dkg krémes tehéntúró (Lidl-es)
2 dl tejszín habbá verve
2 cs Zselatin fix
25 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
sok-sok eper a tetejére
 
 
A háztartási kekszet összegyúrta a vajjal, kevés vízzel, majd belenyomkodta a piteformába. Hűtőbe tette.
A tejszínt habbá verte. A túrót összekeverte a Zselatin fixszel, a citromhéjjal, majd hozzáadta a cukrot, és a végén beleforgatta a tejszínhabot. A masszát a kekszes alapra simította, feldíszítette az eperszemekkel, és néhány órára hűtőbe tette dermedni.
Remek volt.
 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »