Nóra lányom szegezte nekem a kérdést, amikor a házilag előállított Kinder Pingui-szerű édesség szeletelésekor döbbent csendben kaptam be a leeső szélek kis darabkáit, miközben epedező pillantásokat vetettem a normál méretű szeletekre. És csak egy szó jutott eszembe: anyám!
Amikor Virágnál megláttam jó egy hónapja, tudtam, hogy én is el fogom készíteni. Aztán a tegnapi borongásom azzal ért véget, hogy eldöntöttem: eljött a Kinder-szelet ideje.
Barátaim, testvéreim, bloggerok, ez a süti fantasztikus, még nézni is élmény, titokban bekapni belőle egy-két falatkát édes bűnbeesés. Aki meg egész szeletet magához vehet lelkiismeret-furdalás nélkül, öröméneket énekeljen.
Hozzávalók:
8 egész tojás
7 ek cukor
1 ek méz
8 ek liszt
1 tk sütőpor
2,5 ek kakaópor
A krémhez:
6 dl tejszín
2 csomag Zselatin fix
2-3 ek méz
A tetejére:
15 dkg étcsoki
8 dkg vaj
A tojásokat egy edénybe ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és nagyjából 6 perc alatt jó habosra verjük.
Ekkor keverjük bele a mézet, majd kanalanként a sütőporral elkevert lisztet.
A végén a kakaóport is hozzáadjuk.
Két nagy tepsibe sütőpapírt terítünk, és elosztjuk egyenletesen bennük a tésztát. A sütőt eddigre persze már előmelegítettük légkeverésesen 175 fokra (alsó-felső sütéssel 190), és 10 perc alatt megsütjük a két lapot. Légkeverésesen mehet bele egyszerre a két tepsi, alsó-felső sütéssel külön-külön.
Hoppá, hirtelen minden kész… Tehát, egy nagy tálcára borítottam az egyik piskótalapot, és lehúztam róla a sütőpapírt; a másik lapot az elsőről lehúzott papírra borítottam, és arról is lehúztam.
A tejszínt felvertem másfél csomag Zselatin fix-szel – ekkora mennyiségű tejszínhez nem kell két egész csomag (nem kaptam a boltban hagyományos zselatint, azzal is készíthető). Amikor a tejszín felverődött, hozzákevertem kb. 3 ek mézet.
Szépen elegyengettem a kihűlt lapon a tejszínkrémet.
Ráborítottam a másik lapot.
Egy kis vastagtalpú (tejes)lábasban néhány perc alatt összeolvasztottam a csokit a vajjal, majd bevontam vele a sütit.
Egy órára hűtőbe tettem. Ennyi idő alatt a csoki megdermedt.
Melegvízbe mártott késsel levágtam a széleket, majd nagyjából egyforma téglatestekre szeleteltem a sütit. 15 szép nagy egész szelet lett, plusz néhány vékonyabb csík.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Ez valami fantasztikus!!!NAGYON NAGYON GUSZTA!!
Hát bizony, ezzel csak egyetérteni tudok. Óriási, döbbenetes. És nem bonyolult elkészíteni.
Anyám borogass!!!A címet látván megszólítva éreztem magam :-))) Jöhet egy szelet pingvin :-DD
Tudod, csokikúra…:)))Még van, egyébként. Még.
Fél szeletet én is bevállalnék 🙂
Nehéz lenne megállni a felénél…
Jaj nekem,megkívántam :-)Nagyon finom biztos és nagyon jól néz ki!
Hát, annyira finom, amennyire annak látszik.:))
Úristen ! Ez zaklatás ! :)Most lettem készen a kekszeddel, erre itt van ez a gyönyörűség ! A fenekem meg csak egyre nő. 🙁
Juuuuj! Ez egy isteni szeletke! Csoposta bekapcs, ablak kinyit… johet :))Az edesseg egy masik kedvenc dolog az eletemben, ezert kell a ruhajaimat mindig “alakitani” :))
Judit, melyik keksszel? Látod, az enyém is csak nőtt, de most már csak a családot hízlalom…:)
Kathy, Te legalább át tudod alakítani…nem is akárhogy…:))
Én is csak annyi tudok mondani, hogy ANYÁM!!!!! De azt nagybetűkkel, mert istenien néz ki!!!:)Köszi a receptet, gyorsan el is mentem és hamarosan meg is sütöm.
Néha talán eleget lehet tenni a kísértésnek is… Néha… Ilyen esetben, mondjuk:)))
Én is kísértésbe estem! Ez nem ér!!! :))
Kekszgyár: 2010.01.07.Azzal kezdtem hogy a bögrés adagokat megmértem (dkg) , mert nem szeretek bögrézni, és ha beválik akkor legközelebb egyszerűbb dolgom lesz. Mikor megsültek összeragasztottam kettesével kis házi narancsdzsemmel. Most meóztam le, úgy tűnik nem ártott meg neki. :)Alighanem ezt a szépséget pedig beiktatom a hosszú hétvégén.Üdv.
Nyam,nyam…. Gyönyörüek! Csak lennék pár kilóval kevesebb, minden lelkiismerefurdalás nélkül elkészíteném ( valószínüleg így is :-))
Ezt megcsinálom és örökre hálás leszek a receptért… A pingi nálam is a minden rosszak megszüntetője. 🙂
Anyám:))) Ez mennyei…Mentettem!!
Hű,én is akarok ilyent,most rögtön ! Ez csak finom lehet !
Jaj nekem. És mondd csak, mekkora a “leeső” rész? Jóllakom vele? Az van, hogy a kép alapján még azt mondtam volna, hogy jól néz ki, de emiatt nem zavarok bele a fogyókúrámba. Viszont lépésről lépésre végignézve annyira magával ragd az egész, hogy a számban érzem az ízét, és a kezemben a turmixgépet…
Hú, örülök, hogy ilyen sokatoknak tetszik…:)))
Annie, ha egyedül vagy a leeső részekre, akkor jóllakhatsz.:)
Fantasztikusan néz ki! Gyönyörű! És a legnagyobb kedvencem!
Na neeeeeee…….rendesen csöpögött olvasás közben a nyálam. Már tudom, holnap megsütöm……végem van…..mivel nem fogyózom…..és nem bizti, hogy hagyok a családnak! 😀
Hú, fantasztikus!
Hát bizony, ez nekem is óriási kísértés volt… Nagyon hamar el is fogyott.
Ma én is megcsináltam, és eszméletlenül finom lett!!! Egy nagyon gyorsan elkészíthető, és ugyanolyan gyorsan elpusztítható süti. Nagyon-nagyon köszönöm ezt a receptet is!!!!
Szívesen:))
Kedves Maimoni!Technikai kérdésem lenne mielőtt nekiállok ennek a csodának:).A tejszín tölteléket zselatin helyett habfixálóval is szilárdíthatom? Üdv, E
Ma este taroltam ezzel a finomsággal. Köszönettel adózunk érte.
Örülök!:))
és újból sülnek a kakaós lapok.
ezzel azt hiszem minden eddigi gondolkodó olvasó átmegy sütögetésbe.
mert tényleg se perc a munkaigénye.
Én nem merek sütni, mert egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne egyek belőle…