Kedvenc vacsorám: padlizsán paradicsommal, bazsalikommal és fokhagymával

Néhány éve a balatonszemesi Kistücsök étteremben ettem a címben frappánsan megnevezett ételt. Valami pazar volt. Arra is emlékszem, hogy a szomszéd asztalnál Medgyessy Péter vacsorázott a családjával, de a padlizsán oly mértékben überelt mindenféle kívülről jövő ingert, hogy velük kapcsolatban más  nem rémlik. Vagyis, annyi igen, hogy vacsora után a volt miniszterelnök hatalmas szivarra gyújtott. Én inkább arra koncentráltam, hogy beazonosítsak minden ízt, hogy majd itthon is reprodukálni tudjam ezt a remek fogást. Gyakori vacsoraétel nálunk, különösen amióta újra fogyózom. ‘Jut eszembe, elnevezhetném Medgyessy-salátának.

Na jó, ez most vicc volt.

A hagymát és a sajtot már én tettem hozzá, szerintem nagyon jót tesznek az étellel.

Hozzávalók:

1 padlizsán

2-3 szem paradicsom

1 szál újhagyma

bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

só, bors

a tetejére feta (jellegű) sajt

Az újhagymát karikákra, a paradicsomot és a padlizsánt kockákra vágom.

Kevés olívaolajon megfuttatom a hagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget. Sózom, borsozom. Nem kapkodva, közepes, majd kis lángon párolom.

Apróra vágom a bazsalikomot, és ezt is hozzáadom. Lefedve párolom addig, amíg a padlizsán meg nem puhul. Tálaláskor megszórom feta sajttal.

Nem tudok betelni vele. Képes vagyok este fél 9-kor nekiállni, amikor hazaesem spinning edzésről…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »