Néhány éve a balatonszemesi Kistücsök étteremben ettem a címben frappánsan megnevezett ételt. Valami pazar volt. Arra is emlékszem, hogy a szomszéd asztalnál Medgyessy Péter vacsorázott a családjával, de a padlizsán oly mértékben überelt mindenféle kívülről jövő ingert, hogy velük kapcsolatban más nem rémlik. Vagyis, annyi igen, hogy vacsora után a volt miniszterelnök hatalmas szivarra gyújtott. Én inkább arra koncentráltam, hogy beazonosítsak minden ízt, hogy majd itthon is reprodukálni tudjam ezt a remek fogást. Gyakori vacsoraétel nálunk, különösen amióta újra fogyózom. ‘Jut eszembe, elnevezhetném Medgyessy-salátának.
Na jó, ez most vicc volt.
A hagymát és a sajtot már én tettem hozzá, szerintem nagyon jót tesznek az étellel.
Hozzávalók:
1 padlizsán
2-3 szem paradicsom
1 szál újhagyma
bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
a tetejére feta (jellegű) sajt
Az újhagymát karikákra, a paradicsomot és a padlizsánt kockákra vágom.
Kevés olívaolajon megfuttatom a hagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget. Sózom, borsozom. Nem kapkodva, közepes, majd kis lángon párolom.
Apróra vágom a bazsalikomot, és ezt is hozzáadom. Lefedve párolom addig, amíg a padlizsán meg nem puhul. Tálaláskor megszórom feta sajttal.
Nem tudok betelni vele. Képes vagyok este fél 9-kor nekiállni, amikor hazaesem spinning edzésről…
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)