Fogyókúrás fogás – virsli meleg gombasalátával

Nemrég kérte valaki, hogy időnként mutassak már egy-egy olyan ételt is, amit én eszem itt ebben a nagy fogyókúrában. Hét kiló a mínusz egyébként, egy kis húsvéti megingással.

Szóval, bármennyire ciki, szeretem a virslit. Persze, nem veszek meg minden szemetet, a közelmúltban végigböngésztem A bűvös szakács virslitesztjeit: itt  olvasható az első, itt a második rész. Tanulságos. Nos, ez alapján válogatok a lehetséges alternatívák között.

A tányér tartalma:

1 pár jófajta juhbeles virsli

5 fej csiperke gomba

fél fej lilahagyma

fél citrom leve

2 gerezd aprított fokhagyma

petrezselyem

só, bors

kéksajt

A hagymát felvágtam, kevés olívaolajon pirítani kezdtem. Közben felszeleteltem a megmosott gombafejeket, és a hagymára dobtam. Rácsavartam a citromlevet, sóztam, borsoztam, rászórta, a fokhagymát, a petrezselymet, és a serpenyő egyik felébe húztam. A másik felébe beletettem pirulni a hosszában és keresztben is félbevágott virsliket. Pár perc volt az egész. Aztán tálaltam, és a legvégén a gomba tetejére szórtam egy kis kéksajtot, meg még petrezselymet.

Gyors és finom.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »