Nemrég kérte valaki, hogy időnként mutassak már egy-egy olyan ételt is, amit én eszem itt ebben a nagy fogyókúrában. Hét kiló a mínusz egyébként, egy kis húsvéti megingással.
Szóval, bármennyire ciki, szeretem a virslit. Persze, nem veszek meg minden szemetet, a közelmúltban végigböngésztem A bűvös szakács virslitesztjeit: itt olvasható az első, itt a második rész. Tanulságos. Nos, ez alapján válogatok a lehetséges alternatívák között.
A tányér tartalma:
1 pár jófajta juhbeles virsli
5 fej csiperke gomba
fél fej lilahagyma
fél citrom leve
2 gerezd aprított fokhagyma
petrezselyem
só, bors
kéksajt
A hagymát felvágtam, kevés olívaolajon pirítani kezdtem. Közben felszeleteltem a megmosott gombafejeket, és a hagymára dobtam. Rácsavartam a citromlevet, sóztam, borsoztam, rászórta, a fokhagymát, a petrezselymet, és a serpenyő egyik felébe húztam. A másik felébe beletettem pirulni a hosszában és keresztben is félbevágott virsliket. Pár perc volt az egész. Aztán tálaltam, és a legvégén a gomba tetejére szórtam egy kis kéksajtot, meg még petrezselymet.
Gyors és finom.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Móni, a férjemnek a dietetikus megtiltotta a virslit a magas zsírtartalma miatt. csak óvatosan, mert a fogyás mellett az egészséged is fontos :-)Helga
Én is szeretem a jó virslit, salátákkal különösen. És alkalmazom fogyós fogásokhoz is, ez is jó ötlet!
Helga, próbálom nem túlzásba vinni…Zsu, én is próbálom minél többféleképpen, hogy ne hiányozzon annyira a majonéz…:)