Mai Móni

Csicseriborsó krémleves – és Julia Child

Hát, nem éppen a tavaszt idézi, inkább téli leves ez; de a múlt hét végén hummuszt készítettem, és a megfőzött csicseriborsó fele megmaradt egyéb hasznosításra.
Ami a főzést illeti: mindig beáztatom a csicserit előző nap, majd kuktában teszem fel főni pár csipet szódabikarbónával – ez a mozzanat nagyon fontos, lerövidíti a főzési időt. Így ugyanis forrástól számítva fél óra, és kész.

Szóval, a főzőlevében hűtőben tárolt borsóról leöntöttem a lé egy részét, ezt fehérborral (1,5 dl)pótoltam, és forraltam kevéssé, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ezután három összenyomott gerezd fokhagymát, sót, 2 teáskanál tahinit (szezámmagpaszta) adtam hozzá, és botmixerrel pürésítettem.Felengedtem tejjel, tejszínnel úgy, hogy krémleves sűrűségű legyen, belenyomtam fél citrom levét, és reszeltem hozzá némi szerecsendiót. Tálaláskor a levesgyöngyök mellett egy kis tökmagolajat pöttyöztem a tetejére, nagyon feldobta.
Az benne a vicces, hogy állás közben mindig sűrűsödik – úgyhogy lehet, hogy a végtelenségig lehetne hígítani, tehát ha nem esszük meg, pár nap múlva muszáj kidobnunk, mert úgy megunjuk, hogy soha többé neki sem állunk.
Miközben készítettem, néztem, illetve helyenként csak hallgattam a Julie és Julia című filmet. Az a helyzet, hogy ide vidékre nem ért le a film a mozikba. Vártam, kerestem, de nem. Úgyhogy most sikerült megszereznem ööö… letöltve…, és pótolom a mulasztást. Nagyon tetszik, aki nem látta, feltétlenül nézze meg.
Egyrészt érdekes, hogy egy negyvenes unatkozó diplomatafeleség (vagyis Julia Child) hogyan találja meg azt, amivel igazán foglalkozni akar; a titka azt hiszem, a nyitott személyisége volt. A másik történet Julie-é, aki nyomasztó munkája mellett elhatározza, hogy írói vénáját egy gasztroblogban mutatja meg: egy év alatt végigfőzi Julia Child szakácskönyvét. Hihetetlenül népszerű lesz a blog, ám közben az élet nem olyan egyszerű…
Itt alant pedig megnézhetitek, hogyan mutatja be az igazi Julia Child a tökéletes omlett készítését. Aki nem tud angolul, annak is érdemes megnézni, már csak a jelenség miatt is…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Eszti says:

    A film szerintem is zseniális, főleg, ahogy Streep eltalálta Julia Child hanghordozását! Döbbenetes!

  2. starfokker says:

    imádom ezt a videót!:) és a film is klassz volt ofkorz:D olvastad, én mit írtam róla?

  3. Maimoni says:

    Olvastam, olvastam:))Irigykedtem is, egészen mostanáig.

  4. jehudit says:

    Nagyon bírom ezt a csajt. Az tetszik benne, hogy igazi egyéniség. M. Streep-re sokan mondják, hogy túljátszotta a szerepét. Nem tudom, nekem tetszett ahogy Julia-t alakította.Na most akkor elmondok valamit. Én még életemben nem ettem csicseriborsót. El sem tudom képzelni milyen. Nálunk a családban senki nem ismeri és nem főzött soha. Te mikor találkoztál vele először?

  5. Maimoni says:

    Nagyjából egy éve, sólet recept kapcsán. Előtte én sem ettem, soha! Viszont megszerettem. Sóletben is nagyon finom, és hát a hummusz…mmmmmmm…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!