Hát, nem éppen a tavaszt idézi, inkább téli leves ez; de a múlt hét végén hummuszt készítettem, és a megfőzött csicseriborsó fele megmaradt egyéb hasznosításra.
Ami a főzést illeti: mindig beáztatom a csicserit előző nap, majd kuktában teszem fel főni pár csipet szódabikarbónával – ez a mozzanat nagyon fontos, lerövidíti a főzési időt. Így ugyanis forrástól számítva fél óra, és kész.
Szóval, a főzőlevében hűtőben tárolt borsóról leöntöttem a lé egy részét, ezt fehérborral (1,5 dl)pótoltam, és forraltam kevéssé, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ezután három összenyomott gerezd fokhagymát, sót, 2 teáskanál tahinit (szezámmagpaszta) adtam hozzá, és botmixerrel pürésítettem.Felengedtem tejjel, tejszínnel úgy, hogy krémleves sűrűségű legyen, belenyomtam fél citrom levét, és reszeltem hozzá némi szerecsendiót. Tálaláskor a levesgyöngyök mellett egy kis tökmagolajat pöttyöztem a tetejére, nagyon feldobta.
Az benne a vicces, hogy állás közben mindig sűrűsödik – úgyhogy lehet, hogy a végtelenségig lehetne hígítani, tehát ha nem esszük meg, pár nap múlva muszáj kidobnunk, mert úgy megunjuk, hogy soha többé neki sem állunk.
Miközben készítettem, néztem, illetve helyenként csak hallgattam a Julie és Julia című filmet. Az a helyzet, hogy ide vidékre nem ért le a film a mozikba. Vártam, kerestem, de nem. Úgyhogy most sikerült megszereznem ööö… letöltve…, és pótolom a mulasztást. Nagyon tetszik, aki nem látta, feltétlenül nézze meg.
Egyrészt érdekes, hogy egy negyvenes unatkozó diplomatafeleség (vagyis Julia Child) hogyan találja meg azt, amivel igazán foglalkozni akar; a titka azt hiszem, a nyitott személyisége volt. A másik történet Julie-é, aki nyomasztó munkája mellett elhatározza, hogy írói vénáját egy gasztroblogban mutatja meg: egy év alatt végigfőzi Julia Child szakácskönyvét. Hihetetlenül népszerű lesz a blog, ám közben az élet nem olyan egyszerű…
Itt alant pedig megnézhetitek, hogyan mutatja be az igazi Julia Child a tökéletes omlett készítését. Aki nem tud angolul, annak is érdemes megnézni, már csak a jelenség miatt is…
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
A film szerintem is zseniális, főleg, ahogy Streep eltalálta Julia Child hanghordozását! Döbbenetes!
imádom ezt a videót!:) és a film is klassz volt ofkorz:D olvastad, én mit írtam róla?
Olvastam, olvastam:))Irigykedtem is, egészen mostanáig.
Nagyon bírom ezt a csajt. Az tetszik benne, hogy igazi egyéniség. M. Streep-re sokan mondják, hogy túljátszotta a szerepét. Nem tudom, nekem tetszett ahogy Julia-t alakította.Na most akkor elmondok valamit. Én még életemben nem ettem csicseriborsót. El sem tudom képzelni milyen. Nálunk a családban senki nem ismeri és nem főzött soha. Te mikor találkoztál vele először?
Nagyjából egy éve, sólet recept kapcsán. Előtte én sem ettem, soha! Viszont megszerettem. Sóletben is nagyon finom, és hát a hummusz…mmmmmmm…