VKF! XXXII. – Parsley pályázata

Parsley  először vesz részt VKF-en, mivel blogja nincs, pályázatát nekem küldte el. Bár a dokumentumba beillesztette a fotókat, én azokat nem tudtam áthozni a bloggerbe, úgyhogy egyelőre kép nélkül olvashatóak a receptek; amint megérkeznek a megfelelő formátumban, azokat is feltöltöm.

Tehát:

“Hideg, majonézes töltött savanyú káposzta, majonézes savanyú káposzta saláta, majonéz, ahogy én készítem

Remélem, elég „őrülten” hangzik!

Majonéz, savanyú káposzta, ecetes uborka, hogy csak a legelrettentőbb összetevőket soroljam. Ezt az ételt, ha ajánlottam, ember jó szívvel még nem fogadta el, csak ha nagyon udvarias akart lenni.

Véleményt csak kóstolás után lehet alkotni!!!!

Hideg, majonézes töltött savanyú káposzta

A receptet nem én találtam ki. Nővéremtől tanultam.

Karácsony táján készül gyakran, amikor a sültektől és süteményektől elnehezül az ember, de úgy „enne még valamit, amitől jobb lesz”.

Eredeti funkciója hideg előétel. A recept maga nem bonyolult inkább bátorságra van szükség az elkészítéséhez. Ha van maradék sült hús, fel lehet használni.

Hozzávalók:

20 dkg sült hús

30 dkg savanyú káposzta

8 káposzta levél

3 főtt tojás

A húst kis kockára vágom. A tojást szeletelővel hosszában és keresztben is összedarabolom, a káposztát átmosom, és apróra vágom. Hozzákeverek egy kis majonézt, őrölt borsot, és ha szükséges sót.

A káposztaleveleket ezzel a töltelékkel megtöltöm.

Tálaláskor majonézt öntök rá.

Ennek kicsit egyszerűsített, módosított saláta változata – ez már saját fejlesztés és gyakrabban is készül:

Majonézes savanyú káposzta saláta

Hozzávalók:

30 dkg savanyú káposzta

1 alma

3 sós uborka

10 dkg sajt – jelen esetben pannónia

1 kis lilahagyma

Az almát megpucolom, és kis kockákra vágom.

Az uborkát felszeletelem, a sajtot felkockázom.

A sav. káposztát is összevágom kicsit, hogy ne csak „malac” módon lehessen enni.

Összekeverem majonézzel, egy-két órára behűtöm, hogy összeérjen.

Lehet magában fogyasztani, vagy hideg sültekhez, akár pirítóssal és egy pohár finom száraz fehérbor könnyen csúszik utána.Túl sokáig nem lehet eltartani, mert a káposzta elindul.

Majonézmártás, ahogy én készítem:

Az alap – az egy tojássárgájához 1 dl olaj.

Tehát egy tojássárgáját kikeverek 1 dl olajjal a szokásos módon. Először cseppenként később bátrabban én ezt a mai napig kézzel teszem. Ha valamiért nem áll össze sűrű krémmé, akkor csalhatunk, és itt tegyük bele a mustárt, majd folytassuk a keverést. Nagyon szeretem, ahogy egyszer csak összeáll.

Ezután ízesítem mustárral, egy kevés cukorral, sóval és borssal. Ez utóbbit frissen darálom és az eredeti receptek ellenére nem fehér. Annak ugyanis nem szeretem az ízét. Na ez már faxni, de az én koromban belefér. Ezután belekeverek egy pohár tejfölt és egy kefirt. Ettől kicsit könnyebb lesz és az állaga is kellemesebb. Én minden majonéz alapú salátához ezt a változatot használom.

Parsley”

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »