Mihez kezdjünk egy rahedli szikkadt zsemlével, ha már nem akarunk több zsemlemorzsát, és fasírozottat sem terveztünk?
Kutassunk emlékeinkben, mert anyáink, nagyanyáink receptjei között találhatunk ötleteket. Anyósom például óriási szaktekintélynek számított a szememben a megmaradt ez-az hasznosítását illetően, külön gyűjtötte a gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételek receptjét; ezek között szerepel ez a nagy klasszikus, a töltött zsemle.
vaj
A zsemléket egy pillanatra tejbe mártjuk, de úgy, hogy a belsejük ne legyen tejes. Egy tepsire ültetjük őket, és megtöltjük a túrós masszával. rátesszük a szintén (kívülről) tejbe mártott kalapokat, vajat morzsolunk rájuk, és 25 perc alatt megsütjük őket.
Tartalmas leves után ebédre pont jó.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)