Töltött zsemle

Mihez kezdjünk egy rahedli szikkadt zsemlével, ha már nem akarunk több zsemlemorzsát, és fasírozottat sem terveztünk?

Kutassunk emlékeinkben, mert anyáink, nagyanyáink receptjei között találhatunk ötleteket. Anyósom például óriási szaktekintélynek számított a szememben a megmaradt ez-az hasznosítását illetően, külön gyűjtötte a gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételek receptjét; ezek között szerepel ez a nagy klasszikus, a töltött zsemle.

 
Hozzávalók:
8 szikkadt zsemle
50 dkg túró
1 citrom lereszelt héja
2 tojás
cukor ízlés szerint
(vaníliás cukor)
mazsola
tej

vaj

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, de arra ügyeljünk, nehogy kilyukasszuk az aljukat. Egy tálban összekeverjük a túrót a két tojás sárgájával, a citromhéjjal, a mazsolával, a zsemlék tejbe áztatott és azonnal ki is csavart belsejével. Habbá verjük a két fehérjét, és hozzáadjuk az eddigiekhez.

A zsemléket egy pillanatra tejbe mártjuk, de úgy, hogy a belsejük ne legyen tejes. Egy tepsire ültetjük őket, és megtöltjük a túrós masszával. rátesszük a szintén (kívülről) tejbe mártott kalapokat, vajat morzsolunk rájuk, és 25 perc alatt megsütjük őket.

Tartalmas leves után ebédre pont jó.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »