Mai Móni

Töltött zsemle

Mihez kezdjünk egy rahedli szikkadt zsemlével, ha már nem akarunk több zsemlemorzsát, és fasírozottat sem terveztünk?
Kutassunk emlékeinkben, mert anyáink, nagyanyáink receptjei között találhatunk ötleteket. Anyósom például óriási szaktekintélynek számított a szememben a megmaradt ez-az hasznosítását illetően, külön gyűjtötte a gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételek receptjét; ezek között szerepel ez a nagy klasszikus, a töltött zsemle.

 
Hozzávalók:
8 szikkadt zsemle
50 dkg túró
1 citrom lereszelt héja
2 tojás
cukor ízlés szerint
(vaníliás cukor)
mazsola
tej

vaj

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A zsemlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, de arra ügyeljünk, nehogy kilyukasszuk az aljukat. Egy tálban összekeverjük a túrót a két tojás sárgájával, a citromhéjjal, a mazsolával, a zsemlék tejbe áztatott és azonnal ki is csavart belsejével. Habbá verjük a két fehérjét, és hozzáadjuk az eddigiekhez.

A zsemléket egy pillanatra tejbe mártjuk, de úgy, hogy a belsejük ne legyen tejes. Egy tepsire ültetjük őket, és megtöltjük a túrós masszával. rátesszük a szintén (kívülről) tejbe mártott kalapokat, vajat morzsolunk rájuk, és 25 perc alatt megsütjük őket.

Tartalmas leves után ebédre pont jó.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. BCili says:

    Hm, ez milyen finom! Bár mi a kiflit gyűjtjük, s hasonló maradékmentessítés céljából lesz belőle guba!

  2. Iván says:

    Nálunk is közkedvelt, a gyerekekkel együtt lenullázzuk a készletet.

  3. Pelikán says:

    Tegnap megsutottem az egyik sutotokos receptedet, oriasi sikert aratott, koszi!!!

  4. febri says:

    Nekünk is sikerült negyedikre egy olyan fiúcska, aki nagyon válogatós. És akkor még finom voltam. Ha valami pici korában nem izlett (szaglott), vélhetőleg a szarvasmarhához hasonlatos gyomra miatt, vissza is passzolta. Most már úgy 8 év körül kicsit javult a helyzet. Az utolsó menedék a keksz, a vajaskenyér és a kukoricás rizs. Azon vagyunk, hogy a lista bővüljön. Ezért is szeretek nálad olvasgatni. Szép napot!!!

  5. Maimoni says:

    Febri, köszi!:)Azért a szuperízlelőknek az jó hír, hgy az ízlelőbimbók fogynak, ahogy nőnek/öregszenek.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!