Mihez kezdjünk egy rahedli szikkadt zsemlével, ha már nem akarunk több zsemlemorzsát, és fasírozottat sem terveztünk?
Kutassunk emlékeinkben, mert anyáink, nagyanyáink receptjei között találhatunk ötleteket. Anyósom például óriási szaktekintélynek számított a szememben a megmaradt ez-az hasznosítását illetően, külön gyűjtötte a gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételek receptjét; ezek között szerepel ez a nagy klasszikus, a töltött zsemle.
vaj
A zsemléket egy pillanatra tejbe mártjuk, de úgy, hogy a belsejük ne legyen tejes. Egy tepsire ültetjük őket, és megtöltjük a túrós masszával. rátesszük a szintén (kívülről) tejbe mártott kalapokat, vajat morzsolunk rájuk, és 25 perc alatt megsütjük őket.
Tartalmas leves után ebédre pont jó.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Hm, ez milyen finom! Bár mi a kiflit gyűjtjük, s hasonló maradékmentessítés céljából lesz belőle guba!
Nálunk is közkedvelt, a gyerekekkel együtt lenullázzuk a készletet.
Tegnap megsutottem az egyik sutotokos receptedet, oriasi sikert aratott, koszi!!!
Örülök:))
Nekünk is sikerült negyedikre egy olyan fiúcska, aki nagyon válogatós. És akkor még finom voltam. Ha valami pici korában nem izlett (szaglott), vélhetőleg a szarvasmarhához hasonlatos gyomra miatt, vissza is passzolta. Most már úgy 8 év körül kicsit javult a helyzet. Az utolsó menedék a keksz, a vajaskenyér és a kukoricás rizs. Azon vagyunk, hogy a lista bővüljön. Ezért is szeretek nálad olvasgatni. Szép napot!!!
Febri, köszi!:)Azért a szuperízlelőknek az jó hír, hgy az ízlelőbimbók fogynak, ahogy nőnek/öregszenek.