Van az úgy, hogy az ember valami nagyot akar, de a durranás helyett csupán halk kis pukkanás hallatszik.
Jó-jó, de nem az igazi.
Pedig a dolognak minden adottsága megvan hozzá, de mégsem. Talán túllőttünk benne valamit, vagy pont ellenkezőleg, nem voltunk elég merészek, hamáregyszer.
Itt vannak például ezek a hústekercsek. Szerintem jó ötlet, büszke is voltam rá, még azt is lefényképeztem, hogyan töltöm meg a tésztát, aztán végül egy csomót hezitáltam azon, feltegyem-e vagy sem. De feltettem, mert 1. azért mégiscsak jó, 2. lehet, hogy valakinek kimondottan fekszik ez az ízvilág, 3. más ízesítéssel az én családom is közfelkiáltással választotta volna meg kedvencnek. Így csak a kísérletezések esetén gyakori “hmm…jó…” volt a reakció.
Hozzávalók:
2 tekercs leveles tészta
Töltelék:
60 dkg darált pulykahús
4 ek zsemlemorzsa
5 dkg szezámmag száraz serpenyőben megpirítva
2 tojás
10 dkg mazsola
kevés fahéj
1 tk majoranna
só, bors
A mazsolát aprítógépben összevágattam, hozzáadtam a tojásokat is, úgy hatékonyabban dolgozott. A töltelék összes hozzávalóját összekevertem.
A leveles tésztát kitekertem, úgy helyeztem el, hogy a hosszabb oldala legyen felém. Négy egyforma széles csíkra vágtam. A húsos masszából kivettem annyit, amennyit egy hengernyi adagnak gondoltam, megformáztam, és a tésztacsíkra tettem.
A húst betekertem a tésztába, ahol körbeért, még ráhagytam egy centit, majd elvágtam a tésztát.
Így jártam el a két csomag leveles tésztával; a végén a maradék kis darabokat “összeragasztottam”, vagyis a széleket egymáshoz nyomkodtam, így újabb adagokat tudtam betölteni. Körülbelül húsz hengert kaptam. Ezeket tepsire sorakoztattam, lekentem tojással, megszórtam reszelt sajttal, és 180 fokon 35 perc alatt megsütöttem.
Fokhagymás paradicsommártást készítettem hozzá:
1 üveg passzírozott paradicsom (Passata di pomodoro, 690 g, Spar)
2 gerezd összenyomott fokhagyma
1 evőkanál szárított zöldség
só, bors
1 dl fehérbor
1 dl víz
– ezeket főztem össze húsz perc alatt egy edényben.
Szerintem nem volt rossz az elképzelés. Talán a húshoz adhattam volna még egy kis mustárt, az édes mellől kicsit hiányzik a savanykás íz, bár azt gondoltam, a paradicsommártás megadja majd azt, mi kell – nos, nem teljesen.
Lehet, hogy áfonyalekvárral királyság.
Vagy leöntöm vaníliamártással, és jó lesz a VKF-re…
Apropó,
VKF! Ugye, nem felejtitek el? Már csak tíz nap!
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nekem ebben az ételben minden tuti, kivéve a mazsolát, és nem azért mert nem szeretem, hanem mert nem passzol hozzá.(szóellenőrzésem: Scusa!=Bocs!):-)
Na igen, azzal akartam kicsit különlegesíteni…
Az elkészítési módból arra következtetek,hogy ezt egy “férfi” is,mármint én is valahogy össze tudnám hozni.A mazsolából nem csinálnék problémát,egyszerüen köretnek tálalnám,de lehet hogy már az elején megenném.
Iván, jó ötlet:)))
Nálunk tuti nem ennék meg a srácok. Pedig jól néz ki. Hiába a naaaagy elv, hogy a szülők példája, meg minden…..Úgy látom hiába eszünk, meg csinálok fini kajákat akkor is csak a sajtos-tejfölös tészta a menő :(Szóval én már meg sem próbálok ilyeneket beújjítani.Megcsináltam Limara csodás csónakját. Nem kellett az sem…. Bezzeg az ovis paradicsomlevesből kétszer esznek!
:))))))))))))Jehudit, ilyen élményeim nekem is vannak: sokáig sütöttem a zsemléket, kenyereket, kifliket, csodás péksütiket. Erre egyszer zsemlét is vittem haza a boltból , mire a fiaim körbeállták, és szinte a meghatottságtól homályos tekintettel sóhajtották: bolti zsemle… Aztán, amikor a saját készítésű kenyérből szendvicset készítettem, megkérdezték: bolti zsemle nincs?Hát, még néhány ilyen eset után megtörtem. Egyék a bolti zsemlét.
Hú, na akkor mégsem vagyok egyedül ezzel! 🙂 Ennek örömére holnap a jó öreg rántotthusi lesz a menü. Ne tudd meg hogy örültek neki. Mintha mannát főznék. (Bár ugyi arra is ráuntak a jónépek anno. 🙂
Hú, na akkor mégsem vagyok egyedül ezzel! 🙂 Ennek örömére holnap a jó öreg rántotthusi lesz a menü. Ne tudd meg hogy örültek neki. Mintha mannát főznék. (Bár ugyi arra is ráuntak a jónépek anno. 🙂
Nálunk például a mustáros hús überelhetetlen. Csikemell szeletelve, sózva, borsozva, mustározva, lisztbe forgatva, kevés olajon megsütve. Ennél jobbat nem lehet, próbálkozhatom bármivel.
diazepam overdose what does diazepam 10mg look like – diazepam side effects canine
buy diazepam diazepam 7 years old – diazepam 40 mg dose
buy xanax online 1 mg xanax and alcohol – xanax side effects snorting
generic valium valium street value 2012 – cheap generic valium uk
zolpidem high what does zolpidem er look like – zolpidem tartrate side effects hallucinations
buy lorazepam online lorazepam 1mg pictures – side effects to ativan medication
soma online carisoprodol generic – order soma online
buy ambien online legally ambien side effects long term use – ambien get you high
buy valium online buy valium europe – cheap valium mexico
buy soma online buy soma online from mexico – soma online consultation
valium pharmacy valium compared to klonopin – valium 10 side effects
buy ambien online ambien side effects ear ringing – ambien side effects amnesia