Baconbe tekert csirkemáj majorannás tésztaköntösben

Nagy kedvencem a baconbe tekert csirkemáj, amióta diétázom, grillezett zöldségekkel eszem, valamilyen mártással. Mivel a főfogás egy lencsés egytálétel volt, arra gondoltam, nem készítek köretet a máj mellé a többieknek sem, hanem inkább tésztába csomagolom. Így akár uzsonnaételként is fogyasztható, persze csak valami jó kis fokhagymás tejfölbe tunkolgatva.

 
Első lépésként tegnap fokhagymás tejbe áztattam a megtisztított csirkemájat (a tejbe két gerezd fokhagymát nyomtam).
Ma délelőtt először a fokhagymás tejfölt készítettem el, egy nagy pohár tejfölbe két gerezd összenyomott fokhagymát, némi sót és borsot tettem, majd a hűtőbe küldtem.
Ezután következett a kelt tészta. A kenyérsütő üstjébe tettem
2 dl meleg vizet

1 dl tejet

2 dkg élesztőt

1 ek cukrot

– és megvártam, amíg az élesztő felfut. Amikor ez megtörtént, hozzáöntöttem

30 dkg sima lisztet

30 dkg réteslisztet

1 ek olajat

kb. 1 ek sót

3 ek tejfölt,

borsot

1 ek majorannát

és elindítottam a kenyérsütőt egy olyan programon, ahol egyből kever, nem szórakozik előmelegítéssel.

15 percig hagytam dolgozni, majd lekapcsoltam, és kelni hagytam a tésztát.

A sütőt előmelegítettem 180 fokra.

A csirkemájakról leöntöttem a tejet, és papírtörlőn leitattam róluk a maradékot. Elővettem egy nagy csomag bacont, és egy-egy szeletbe betekertem egy-egy májat, a szalonna végét aláhajtottam, és beültetgettem szépen sorban valamennyit a tepsibe. 30 perc alatt megsütöttem őket, majd egy tálra szedtem.

A megkelt tésztát két cipóra osztottam, hogy könnyebb legyen vele bánni. A cipót kinyújtottam, majd spirálisan, vagyis a pizzavágót körbe-körbe vezetve egy darab 2 cm-s csíkra vágtam (többé-kevésbé). Fogtam egy májat, betekertem annyi tésztával, amennyi szükséges volt, a tésztát eltéptem, és a kis buci aljára tettem a csík végét. Így jártam el az összes májjal, a bucikat tepsibe sorakoztattam, még húsz percig kelni hagytam, lekentem tojással, és 210 fokos sütőben 14 perc alatt pirosra sütöttem.

 
A fokhagymás tejföllel nagyon finom! 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »