Mai Móni

Baconbe tekert csirkemáj majorannás tésztaköntösben

Nagy kedvencem a baconbe tekert csirkemáj, amióta diétázom, grillezett zöldségekkel eszem, valamilyen mártással. Mivel a főfogás egy lencsés egytálétel volt, arra gondoltam, nem készítek köretet a máj mellé a többieknek sem, hanem inkább tésztába csomagolom. Így akár uzsonnaételként is fogyasztható, persze csak valami jó kis fokhagymás tejfölbe tunkolgatva.

 
Első lépésként tegnap fokhagymás tejbe áztattam a megtisztított csirkemájat (a tejbe két gerezd fokhagymát nyomtam).
Ma délelőtt először a fokhagymás tejfölt készítettem el, egy nagy pohár tejfölbe két gerezd összenyomott fokhagymát, némi sót és borsot tettem, majd a hűtőbe küldtem.
Ezután következett a kelt tészta. A kenyérsütő üstjébe tettem
2 dl meleg vizet

1 dl tejet
2 dkg élesztőt
1 ek cukrot
– és megvártam, amíg az élesztő felfut. Amikor ez megtörtént, hozzáöntöttem
30 dkg sima lisztet
30 dkg réteslisztet
1 ek olajat
kb. 1 ek sót
3 ek tejfölt,
borsot
1 ek majorannát
és elindítottam a kenyérsütőt egy olyan programon, ahol egyből kever, nem szórakozik előmelegítéssel.
15 percig hagytam dolgozni, majd lekapcsoltam, és kelni hagytam a tésztát.

A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
A csirkemájakról leöntöttem a tejet, és papírtörlőn leitattam róluk a maradékot. Elővettem egy nagy csomag bacont, és egy-egy szeletbe betekertem egy-egy májat, a szalonna végét aláhajtottam, és beültetgettem szépen sorban valamennyit a tepsibe. 30 perc alatt megsütöttem őket, majd egy tálra szedtem.

A megkelt tésztát két cipóra osztottam, hogy könnyebb legyen vele bánni. A cipót kinyújtottam, majd spirálisan, vagyis a pizzavágót körbe-körbe vezetve egy darab 2 cm-s csíkra vágtam (többé-kevésbé). Fogtam egy májat, betekertem annyi tésztával, amennyi szükséges volt, a tésztát eltéptem, és a kis buci aljára tettem a csík végét. Így jártam el az összes májjal, a bucikat tepsibe sorakoztattam, még húsz percig kelni hagytam, lekentem tojással, és 210 fokos sütőben 14 perc alatt pirosra sütöttem.

 
A fokhagymás tejföllel nagyon finom! 

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Chef Viki says:

    Szuper jó! Csak a kezemet figyeld, mert lopom :-DDD

  2. Maimoni says:

    Tudnék is adni belőle, mert itt némelyek nem kultiválják a májat…

  3. Száva says:

    Hörr! Ez nagyon, nagyon jó! A rántott májnál már csak a Marshall májat szeretem jobban. Köszi! 🙂

  4. trinity says:

    Én bezzeg nagyon is kultiválom a májat-bár 2 gyerekem nem:(( Fantasztikus ebben a tésztában. A fotó pedig szenzációs!!!

  5. Maimoni says:

    Én is köszi!Trinity, a fotóval jó sokat szórakoztam, de annyira bírom, hogy a családom már gyakorlatilag észre sem veszi, a vendéggyerek meg nagy szemeket meresztett, hogy Móni néni miért tesz az asztalra egy másik terítőt, pakolgatja rá az ételeket, meg még díszeket hoz, aztán fényképez egy csomót, közben ide-oda rakosgatja az cuccokat, utána meg lepakolja az egészet…

  6. jehudit says:

    Nagyon guszta! Nálunk csak én szeretem a májat 🙁

  7. ivan says:

    Na végre,milyen jó,hogy keresgéltem,ez az igazán neken való.Gratulálok,”kipróbálom”.Azt már látom előre,ha sikerül,sűrűn lesz az étlapunkon.”Szuper”.

  8. Maimoni says:

    Jehudit, nálunk is ezért van ritkán… egyrészt néhány éve még én sem szerettem, másrészt a gyerekek fele még most sem.

  9. Maimoni says:

    Iván, köszönöm, és bízom benne, hogy beválik!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!