Na, most megmutatom, mit eszem én, ha a többieknek császármorzsát, meg hasonló nyalánkságokat tálalok.
Próbálom valami nagyon finommal ellensúlyozni, hogy még véletlenül se jusson eszembe a diéta holnaptól való folytatása.
Szép nagy, tölteni való gombafejeket vettem a zöldségesnél. Vagy tízet. Ezeket szépen megmostam, egy tepsibe tettem, öntöttem alá egy kis zöldségalaplét, és 200 fokos sütőbe tettem. Közben elkészítettem a tölteléket. Kellett hozzá:
1 fej vöröshagyma
5 dkg szalonna
a gombák tönkjei
fél citrom leve
1 kaliforniai paprika
25 dkg darált hús
10 dkg feta sajt
1 tojás
A sajt kivételével mindent aprítógépben vágtam össze, nem is írom ki külön-külön, hogy “apróra vágott”.
A hagymát kevés olajon megdinszteltem. Rádobtam a húsos szalonnát, átkevertem, és hozzáadtam a gombatönköket. Meglocsoltam a fél citrom levével, és pároltam. Közben hozzáadtam a paprika húsát, majd, amikor már nem volt alatta lé, a darált húst is beletettem. Jól átkevergettem, vártam, hogy a hús kifehéredjen; amikor ez megtörtént, hozzáadtam a sajtot, és elzártam a lángot.
Kivettem a sütőből a gombákat, kiöntöztem a kalapokból a levet (vissza a tepsibe), a töltelékhez még ekkor (várva, hogy ne legyen olyan forró) egy tojást kevertem, majd betöltöttem a gombafejekbe. Visszatettem a tepsit a 200 fokos sütőbe 25 percre.
Tálaláskor egy kis tejfölös-mustáros-fokhagymás öntettel locsoltam meg.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)