Mai Móni

Töltött gombafejek

Na, most megmutatom, mit eszem én, ha a többieknek császármorzsát, meg hasonló nyalánkságokat tálalok.
Próbálom valami nagyon finommal ellensúlyozni, hogy még véletlenül se jusson eszembe a diéta holnaptól való folytatása.

A “holnaptól fogyózom” felkiáltás csak a bűnöző diétázó lelkiismeretét nyugtatja meg, valójában a halasztgatás soha véget nem érő folyamába lép vele. A holnap mindig holnap marad. Volt egy kollégiumi szobatársam, aki nagyjából négy éven át fogyózott (volna), aztán ha el is kezdte, az első kísértő csokoládétorta-szelet/pizza/üveg sör megjelenésekor felhangzott a refrén: holnaptól…!
Szóval, fogyókúrát tegnaptól, legfeljebb mától lehet kezdeni, és ha már elkezdtük, nem érdemes felfüggeszteni holmi sokkalóriás élvezet miatt. Majd egyszer eljön azoknak is az ideje.
Tehát, az én tegnapi ebédem így nézett ki:

Szép nagy, tölteni való gombafejeket vettem a zöldségesnél. Vagy tízet. Ezeket szépen megmostam, egy tepsibe tettem, öntöttem alá  egy kis zöldségalaplét, és 200 fokos sütőbe tettem. Közben elkészítettem a tölteléket. Kellett hozzá:
1 fej vöröshagyma
5 dkg szalonna
a gombák tönkjei
fél citrom leve
1 kaliforniai paprika
25 dkg darált hús
10 dkg feta sajt
1 tojás

A sajt kivételével mindent aprítógépben vágtam össze, nem is írom ki külön-külön, hogy “apróra vágott”.
A hagymát kevés olajon megdinszteltem. Rádobtam a húsos szalonnát, átkevertem, és hozzáadtam a gombatönköket. Meglocsoltam a fél citrom levével, és pároltam. Közben hozzáadtam a paprika húsát, majd, amikor már nem volt alatta lé, a darált húst is beletettem. Jól átkevergettem, vártam, hogy a hús kifehéredjen; amikor ez megtörtént, hozzáadtam a sajtot, és elzártam a lángot.
Kivettem a sütőből a gombákat, kiöntöztem a kalapokból a levet (vissza a tepsibe), a töltelékhez még ekkor (várva, hogy ne legyen olyan forró) egy tojást kevertem, majd betöltöttem a gombafejekbe. Visszatettem a tepsit a 200 fokos sütőbe 25 percre.
Tálaláskor egy kis tejfölös-mustáros-fokhagymás öntettel locsoltam meg.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ottis says:

    Ez érdekes, mert éppen most töltöttem fel én is a töltött gombafejeket a gépre, persze más töltelékkel, de éppen ma volt ebédre 🙂

  2. Chef Viki says:

    Állati jó! Kérek!Így tényleg nem volt kínszenvedés a császármorzsa-habzsolást nézni 🙂 És még sportoltál is, jobb karral, míg elkészült 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!