Mai Móni

Póréhagymás gerslileves pirított köménnyel

Amióta mostanában felfedeztem, lépten-nyomon alkalmazom: a száraz serpenyőben, egy perc alatt megpirított egész kömény mozsárban porrá törve valami fantasztikus. Egészen más íze van, mint a zacskós őrölt köménynek, különleges ízt ad a legegyszerűbb ételnek is.
Ez a leves tényleg nem nagy kunszt, és remek. Bár nem igazán sikerült róla olyan képet készítenem, ami mutatna is valamit…

Hozzávalók:
fél póréhagyma
három marék gersli (hántolt árpa)
1 tk pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 kk a pirított tört köményből
só, bors
Az átmosott gerslit a legyalult póréhagymával és az összes többi alkatrésszel együtt kuktába tettem, és annyi vizet öntöttem rá, amennyi bőven ellepte. Lezártam a kuktát, és forrás után húsz percig hagytam pöszörögni, ezután elzártam alatta a lángot. Megjárattam benne a botmixert, de legfeljebb fél percig, úgy, hogy a póréhagyma és a gersli egy része krémesítette a levest, az egészben maradt árpaszemek pedig a levesbetétet képezték.
Némelyek tejfölt is tettek bele. Mert vannak ilyen emberek, akik mindenbe tejfölt tesznek. Más meg megszórja csilis fűszerkeverékkel, hogy csípjen. De csak úgy magában is nagyon jó.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Most keveredtem ide,de azonnal elvarázsolt a stílusod:)Ezt a levest meg tutui kipróbálom!!!!Köszönöm!

  2. Maimoni says:

    Köszi…:) A leves biztosan ízleni fog: a jelentéktelen külső finom ízeket takar!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!