Maradékmentés – VKF! XXXI.

A gasztroblogok seregszemléje, vagyis a Vigyázz, Kész, Főzz (VKF)! XXXI. fordulójára a lebonyolítást végző Garffyka azt a feladatot adta, hogy maradékokat hasznosítsunk újra színesen, tarkán.

Maradékmentésben elég jó vagyok, bár csak négy recept olvasható nálam ebben a témában. Nemrég újabb házasítást követtem el: maradék párolt rizsből és fél kiló csirkemellből hoztam össze egy ebédre elég fasírozottat, amelyhez párolt zöldségeket adtam köretnek. Tehát maga az újrahasznosított étel nem színes ugyan, sőt, nem is túl fantáziadús, viszont roppant gyors.

A csirkemellet ledaráltam, összekevertem a két adagnyi párolt rizzsel, egy tojással, kis sóval, borssal ízesítettem (nem sokkal, a rizs már ízesített volt, persze), pogácsákat formáztam, és kevés olajban megsütöttem őket. Közben a lábasban már párolódott a zöldség, előző napról maradt némi majonéz is, úgyhogy cakk-pakk húsz perc alatt rendkívül finom ebéd került az asztalra.

Ebből már nem is maradt.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »