Pityu és a disznófül-projekt

Pityu barátunk egy hónapot töltött Írországban az ősszel, ahonnan hazatérve több alkalommal mesélte kalandjait. Beszélt arról például, hogy megismerkedett ott néhány magyar sráccal, akik néha meghívták vacsorázni magukhoz.

– Hmm, az a jó kis disznófül-pörkölt! Ha azt megkóstolhatnátok! – sóhajtott fel néhányszor. Őszinte megrökönyödésünkre reagálva részletekbe is bocsátkozott, úgyhogy elhatároztam, szerzek neki disznófület, szerzek én! Meg is rendeltem a maszek hentesemnél, pár nap múlva mehettem érte. Pityu boldog volt, én kíváncsi; a füleket megkapta ajándékba, cserébe kértem viszont a közlés jogait. Megállapodtunk.

Pityu tartotta a szavát, megkaptam a képeket, a receptet, sőt, egy kis kóstolót is.

A legjobb szó rá az, hogy érdekes. Pontosabban, maga a pörkölt finom, de a fül, ugye, nem a szokásos húsnemű. Persze, aki a kocsonyában szereti, annak ez az étel sok örömöt okoz; én nem rajongok az ilyen holmiért, de kötelességemnek éreztem megkóstolni. Érdekes. 

A recept, ahogy Pityu leírta:

“Disznófülről a szőrt festék leégetővel lepörzsölöm, szalonnát pirítok, zsírján hagymát sütök, rárakom a fület, meg egy kis körmöt, sózom, paprikázom, kevés vizet hozzá.1,5 óra után a beáztatott babot hozzáadom meg a vizet, babérlevél, bors, jó sok fokhagyma, zöld paprika, őrölt kömény, aztán még egy órát főzőm, még sózom, ha kell, asztkész.”

Csak aztán vigyázzunk, túl sokat ne együnk belőle, mert a végén még így járhatunk:

Ezúton szeretném kérni közös ismerőseinket egy kis diszkrécióra – ha a remek álcázás ellenére is felismerték, ki van a képen…:-)

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »