Kekszgyár

Sajtkukac Niki aktív közreműködésének köszönhetően hozzám is ellátogatott a Gasztroangyal, és mit hozott? Na mit?

Hát bonbonformát, igazit! (Volt egy-két kevésbé sikeres akcióm, ugyebár…)

Plusz még mindenféle kis kekszformákat is, úgyhogy a családom által rám gyakorolt nyomás hatására valamelyiket muszáj volt hamargyorsan kipróbálni.

A kekszet javasoltam, amit némi hümmögés kíséretében elfogadtak, és azért hozzátették, hogy “jó, de bonbont mikor csinálsz?”

Majd.

Hamarosan.

Találtam viszont egyszerű kekszrecepteket, amelyek közül az alábbit valósítottuk meg:

Gyors alap-keksz

2 csésze liszt (ez igazából inkább három)

1 csésze cukor

2 tk sütőpor

1/2 csésze puha vaj

1 tojás

¼ csésze tej vagy víz

Díszítés:

1 tábla étcsoki

2 ek étolaj

kókuszreszelék

A cukrot jól elkevertem a vajjal, hozzáadtam a tojást és tejet, majd beleszitáltam a sütőporral elvegyített lisztet. A két csészényinél jóval több kellett, amint ezt jeleztem is a felsorolásnál. Jól gyúrható tésztát kaptam, amit azonnal kinyújtottam és szaggatni kezdtük a gyerekekkel közösen. 180 fokra előmelegítettem a sütőt, és tíz perc alatt megsütöttem a kekszeket. Jórészüket olvasztott csokiba mártottuk, majd kókuszreszelékbe forgattuk.

Lett hal, kutya, maci, kacsa, teve, és sok-sok ANGYALSZÁRNY…! Első pillantásra azt hittem, ez valami talpacska-forma, de aztán a csomagoláson szereplő fotón láttam, hogy bögre szélére akasztható szárny ez, bizony…

Kávézhatunk? Szállj velem…

Köszönjük az ajándékokat!

Címkék:

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »