Hamis túrós tészta

Vagy nem is annyira hamis… Végül is a túró aludttejből készül, én pedig azt használtam.

Nagyon régen vadásztam ezt a receptet a Mindmegettén, sokszor készítettem, főleg abban az időben, amikor a kefírgombáim napi fél-egy liter kefírt gyártottak, és már nem tudtam mit kezdeni vele. A gombákat jelenleg vízben tartom a hűtőben, a kefírre nagyon gondolni sem tudok… Pedig rendkívül egészséges, tudom.

Most viszont a házitej-fogyasztás esett vissza itthon annyira, hogy közel két liter aludttej keletkezett a héten. Úgyhogy újra elővettem a régi receptet; itt-ott kénytelen voltam eltérni tőle a készlethiányosságok okán, de alább az eredeti receptet írom le, és bátran ajánlom mindenkinek. Gyors, egyszerű vacsora, vagy egy tartalmas leves után ebédre is kiváló. Hasonlít a stíriai metéltre, ha jól emlékszem, így is megtalálható a recept, persze a “hamis” előtaggal.

Hozzávalók:

3 tojás 
10 dkg cukor
2 pohár kefír (avagy audttej)
1 pohár tejföl (minden kispohár)
fél liter tej
5 dkg mazsola 
reszelt citromhéj
25 dkg fodros nagykocka tészta
 
A felsorolás sorrendjében összekeverek mindent, a tésztát is beleszórom NYERSEN, és az egész masszát egy kivajazott jénaiba öntöm. 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütöm.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »