Vagy nem is annyira hamis… Végül is a túró aludttejből készül, én pedig azt használtam.
Nagyon régen vadásztam ezt a receptet a Mindmegettén, sokszor készítettem, főleg abban az időben, amikor a kefírgombáim napi fél-egy liter kefírt gyártottak, és már nem tudtam mit kezdeni vele. A gombákat jelenleg vízben tartom a hűtőben, a kefírre nagyon gondolni sem tudok… Pedig rendkívül egészséges, tudom.
Most viszont a házitej-fogyasztás esett vissza itthon annyira, hogy közel két liter aludttej keletkezett a héten. Úgyhogy újra elővettem a régi receptet; itt-ott kénytelen voltam eltérni tőle a készlethiányosságok okán, de alább az eredeti receptet írom le, és bátran ajánlom mindenkinek. Gyors, egyszerű vacsora, vagy egy tartalmas leves után ebédre is kiváló. Hasonlít a stíriai metéltre, ha jól emlékszem, így is megtalálható a recept, persze a “hamis” előtaggal.
Hozzávalók:
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nagyon jól néz ki, én is kipróbálom, a gyerekek nálunk nagyon szeretik a tésztákat.
Ezt szinte mindenki szereti – már aki szereti az édes túrós ételeket.
Nálunk is megmaradt a házi tej most az ünnep után. Úgy látszik mindenki teleette magát. Máskor van, hogy egy litert is megisznak naponta. Már túrót készítettem belőle, de a következőből ilyen lesz! Kipróbálom.
De jo, sutoben sult turos teszta! 🙂 kiprobalom majd biztosan.