Mai Móni

Gorgonzolás körte vodkás diópürével

Nem vagyok egy gasztrosznob, de néha tényleg jólesik különlegeset enni.
Főleg, ha néhány perc alatt elkészíthető.
Mostanában vacsora gyanánt rákaptam gorgonzolás-rozmaringos körtére, amibe egykoron ugye birspürét tettem; mivel azonban az összes birsalmalekvárom megromlott, valami mást találtam ki helyette. Először csak dióval szórtam meg, aztán jött a vodkás diópüré ötlete, és hát a gránátalma épp ott volt a kezem ügyében…
A férjem relatíve gyakran kap oroszoktól eredeti orosz vodkát; még a kóstolásig el is jutunk, de ennél több nem megy le belőle. Pedig ha Váncsa István cikkére gondolok, lehet, hogy rá kéne szoknunk…
Addig is, amit nem ajándékozunk el, azt időnként megpróbálom hasznosítani.

A vodkás diópüré így készült: egy marék diót durvára daráltam, száraz serpenyőben pirítani kezdtem; ezután felöntöttem egy narancs levével és fél deci vodkával, és finoman pároltam, amíg az állaga pürészerű nem lett. Még egy kávéskanálnyi balzsamecetet is kevertem bele.
Ezek után félbevágtam a körtéket (személyenként vegyünk egyet), magházukat kivájtam, az aljukat is vízszintesre vágtam, hogy szépen megüljenek. A mélyedésekbe (magház helye) kanalaztam a diós masszából, mindegyikre tettem 5-6 kis kocka gorgonzolát, pár rozmaring-levelet, és a végén gránátalma-magokat.
A kis grillsütőmben 6-8 perc alatt elkészült.
Jó kis előétel lehet egy ünnepi vacsorán.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csipkebogyo says:

    ez nagyon jó recept.habár a vodkát kihagyom.fősulis korom óta nincs itthon:)

  2. Cserke says:

    Na, hát ilyesmit nevezek én ünneplősnek.Nem holmi vadast-miegymást.Egyre szebbek a képek:)

  3. Maimoni says:

    Ó, köszi… Ez csak véletlen.Szeretnék egy jó fényképezőgépet nagyon. Azt lehet, még jobban, mint a Kitchen Aid-et.:)

  4. jehudit says:

    Tuti a kép! És jöhet fénypostán pár körte! Nyitom is az ablakokat!!!!!! 😀

  5. Pelikán says:

    Ez egy nagyon-nagyon gonosz poszt… A kép különösen, szoptatós anyák nem ehetenek szerintdem vodkás isteniséget…

  6. trinity says:

    Bocs a megfogalmazásért, de ez jutott elsőre eszembe: ez baromi jó lett!! Az étel is és a fotó is!!

  7. Maimoni says:

    Pelikán, nem tudom, mennyi alkohol marad benne… de nem lehet túl sok!Trin, köszi:))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!