Camembert leveles tésztában

Ennek az ételnek az egyszerűsége fordított arányosságban áll az élvezeti értékével: pár perc munkával fantasztikus vacsorát kanyaríthatunk három hozzávalóból. Még karácsonyi receptversenyre is benevezném, ha az én ötletem lenne, de nem az: Fűszeres Eszter éppen egy éve megjelent, ha jól tudom, azóta el is fogyott szakácskönyvében találtam, de rábukkantam a blogjában is. Amint írja, ez náluk tipikus hanukai étel, így hát éppolyan klassz lesz nekünk a karácsonyi menüben.

Ha sikerül kis sajtokat vennünk, akkor fejenként egy szükséges; az átlagos méretű camembert-ből nálunk mindenki felet bírt megenni. Ennek fényében tehát a hozzávalók:

4 camembert sajt

2 csomag leveles tészta (a hűtőpultokban kapható tekercses)

áfonyalekvár

a tészta kenéséhez 1 tojás

A leveles tésztából akkora négyzeteket vágok, amekkorával be tudom csomagolni a sajtokat: a négyzet közepére helyezem a korongot, a sarkokat középre hajtom, és mindenhol jól eldolgozom a sajt lehetséges menekülési útját. A hajtott rész kerül alulra. A tetejére a maradék tésztából díszt készítek igen leleményesen, majd lekenem felvert tojással.

Miután az összes camembert-rel elvégeztem ezt a feladatot, egy tepsibe sütőpapírt helyezek, ráteszem a tésztába csomagolt sajtokat, és 210 fokon kb. 25 perc alatt (amíg szép pirosak nem lesznek) megsütöm őket.

Szerintem csak áfonyalekvár kell mellé, semmi más.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »