Mai Móni

Muffinalap ajándékba – VKF! XXX.

Amikor Chef Viki meghirdette a gasztroblogok seregszemléjének, vagyis a Vigyázz, Kész, Főzz! jubileumi, harmincadik fordulóját, elégedetten dőltem hátra, és azt gondoltam, hú de jó kis ehető karácsonyi ajándékokat fogok én itt felvonultatni. Aztán, azon kívül, hogy volt egy kétes sikerű bonbon-próbálkozásom, nem igazán tudok mit felmutatni. Pedig jutott eszembe számtalan szebbnél-szebb gondolat.
Most, kissé megkésve ugyan, de szeretnék szépíteni a helyzeten.
Tavaly karácsonyra kaptam egy könyvet, a címe Karácsonyi ötletek Bibliája, és ebben találtam például ilyen muffinalap-recepteket, amelyek hozzávalóit elegáns üvegbe rétegezve, használati utasítást mellékelve jóízű süteményhez juttathatjuk a megajándékozotta(ka)t. Az áfonyás-pekándiós muffinkeverék receptjét némileg átvariálva készítettem el a következő, áfonyás-diós keveréket.

Ami az 1 literes üvegbe került:
1 1/3 bögre liszt, elkeverve benne 1 csomag sütőpor
1 bögre durvára darált dió
1 bögre cukor
fél kk só
1 bögre aszalt áfonya
Az üveget lezárjuk, díszítjük, és 12 papír muffinformát, illetve a következő használati utasítást mellékeljük hozzá:
Áfonyás-diós muffin

Hozzávalók:
1 üveg áfonyás-diós muffineverék
3/4 bögre tej
6 dkg olvasztott vaj
2 tojás

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A muffinpapírokat helyezzük el a muffintepsi mélyedéseiben.
2. Öntsük az üveg tartalmát egy nagy tálba, egy kisebb edényben habverővel keverjük ki a vajat, a tojást és a tejet, majd adjuk a lisztes keverékhez. A masszát osszuk el a formákba.
3. Süssük a süteményeket 25 percig, majd hagyjuk a formában hűlni 5 percig, ezután vegyük ki onnan.
Tesztalanyaim szerint nagyon finom.

Jut eszembe, tavaly ajándékoztunk házilag készített szaloncukrot fémdobozban, annak is nagy sikere volt.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. de jó, hogy eszembe jutattad 🙂 Nagyon jó ötlet

  2. Ez nagyon tetszik csak az a baj, hogy a legtöbb barátnőm, akinek adnám, olvas téged így félő, hogy már nem is lenne meglepetés (vagy ami jó, én is ilyet kapok valakitől). Azért csak találok olyat, akit meglephetek ezzel. Zseniális ötlet, még akkor is ha könyvből van. Akkor ez kipróbált recept ugye? Nem venném a lelkemre ha kudarcot vallanának vele a szeretteim.Ágnes

  3. Maimoni says:

    Ágnes, kipróbáltam, tényleg nagyon finom! Gondolkodtam rajta, hogy esetleg lehetne fűszerezni ezzel-azzal, fahéjjal,gyömbérrel, mittudomén,de annyira finom volt csak így, hogy nem is kell bele más.A sok diótól meg áfonyától olyan jó tömör, ugyanakkor kicsit morzsálódós. Nagyon gyorsan elfogyott.

  4. Karulino says:

    Én mindig bajban vagyok, ha nem grammban van megadva. Kisegítenél, mennyi a “bögre” váltószáma? NAgyon ötletes, és van kevésbé “cukrász” barátnőm, akinek szívesen adnám! Köszönöm, Karulino

  5. Maimoni says:

    A bögrés receptek általában 2,5 dl-sre vonatkoznak. Én a grammosokkal vagyok bajban, mert nincs mérlegem…:)

  6. Aliz says:

    Köszönöm szépen ezt a jó ötletet.:) A karácsonyi, munkahelyi, névhúzós ajándozáshoz ezt az ötletet valósítottam meg. Nagy sikere volt.:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!