Tejszínes sütőtök krémleves

Újra sütőtök, igen! Nem akarok különösképpen ódákat zengeni, de még a főcinikusunk arcán is meglepetté változott a gunyoros arckifejezés, amikor a “Csak nem valami sütőtökös cucc?” kérdés feltevésétől eljutott az első falatig.
Kellett hozzá:
1 sütőtök megsütve

2 liter expressz zöldségalaplé

2 dl tejszín

só, bors
korianderzöld
2 gerezd zúzott fokhagyma

1 ek finom olaj (tökmag, szezám, olíva)

Tálaláshoz:

száraz serpenyőben pirított tökmag, levesgyöngy, leveles tésztából sütött ropogós sajtos kifli…

A zöldséglét nagyobb lábasba öntjük, beletesszük a sütötök húsát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a korianderzöldet, forrás után pár perccel botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel. Amikor újra felforr, el is zárjuk alatta a lángot. Meglocsoljuk az evőkanálnyi olajjal, és kész.

Tálaláskor megszórjuk a pirított tökmaggal.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »