2 liter expressz zöldségalaplé
2 dl tejszín
1 ek finom olaj (tökmag, szezám, olíva)
száraz serpenyőben pirított tökmag, levesgyöngy, leveles tésztából sütött ropogós sajtos kifli…
A zöldséglét nagyobb lábasba öntjük, beletesszük a sütötök húsát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a korianderzöldet, forrás után pár perccel botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel. Amikor újra felforr, el is zárjuk alatta a lángot. Meglocsoljuk az evőkanálnyi olajjal, és kész.
Tálaláskor megszórjuk a pirított tökmaggal.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Hmm, ez jól hangzik és nagyon jól is néz ki! Holnapra megvan a leves-ötletem, köszi! 🙂
Ildikó, ha gyorsan akarsz végezni, javasolom, süsd meg ma este a tököt!
Köszi a tippet, én is így gondoltam – pici módosítással: a férjemmel süttetem meg ma este 🙂
azt hiszem a mi sütőnk is duruzsolni fog ma este, köszi az ötletet :-)Helga
Hmmm, én a férjemet nem tudnám rávenni…:)
Végülis ma reggel sütötte meg nekem, így elkészült a leves és bizony nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!
Mindig jó hallani az ilyen visszajelzéseket, én köszi!:))