Mai Móni

Mákos kevert kuglóf

Vagy kevert mákos kuglóf. Kevert kuglóf mákkal. A lényeg: tíz perc alatt összedobható tészta, háromnegyed óra sütés, és mindenki örülhet.
Hozzávalók:
25 deka liszt
10 deka rétesliszt
20 deka cukor
15 deka darált mák
1 csomag sütőpor
4 tojás
2 kis doboz joghurt
1 deci olaj
1 csipet só

Összedolgozzuk külön a száraz, majd a nedves hozzávalókat, a kettőt vegyítjük, vajazott-lisztezett kuglófformába öntjük (kivéve, ha szilikon formánk van, azt nem kell vajazni), és 180 fokra előmelegített sütőben  40-45 percig sütjük.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Limara says:

    Én is örülnék neki! :)) Nagyon szép! 🙂

  2. Maimoni says:

    Köszi Limara! Bár azért én is befizetnék hozzád menzára…

  3. trinity says:

    Imádok minden mákosat!!Ezt is…

  4. Wise Lady says:

    Milyen sok finomat főzőcskéztél mostanság 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!