Vagy kevert mákos kuglóf. Kevert kuglóf mákkal. A lényeg: tíz perc alatt összedobható tészta, háromnegyed óra sütés, és mindenki örülhet.
Hozzávalók:
25 deka liszt
10 deka rétesliszt
20 deka cukor
15 deka darált mák
1 csomag sütőpor
4 tojás
2 kis doboz joghurt
1 deci olaj
1 csipet só
Összedolgozzuk külön a száraz, majd a nedves hozzávalókat, a kettőt vegyítjük, vajazott-lisztezett kuglófformába öntjük (kivéve, ha szilikon formánk van, azt nem kell vajazni), és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Én is örülnék neki! :)) Nagyon szép! 🙂
Köszi Limara! Bár azért én is befizetnék hozzád menzára…
Imádok minden mákosat!!Ezt is…
Milyen sok finomat főzőcskéztél mostanság 😀