Meleg céklasaláta

Amint arra már korábban utaltam, kaptam három hatalmas céklát. Az elsőből lett ez a saláta.

Hozzávalók:

1 cékla

6 gyöngyhagyma

8 gerezd fokhagyma

2 nagy alma

3-4 ek olívaolaj

3 ek balzsamecet

1 dl fehérbor

só, bors

A céklát meghámoztam, kockákra vágtam. Egy közepes tepsibe alufóliát terítettem, beleszórtam a céklakockákat, meglocsoltam olívaolajjal, balzsamecettel, sóztam, borsoztam. A gyöngyhagymákat megpucoltam, 4-be vágtam, a fokhagymagerezdeket csak félbe, és ezeket is hozzáadtam. Ezután kövekezett a két alma héj nélkül, kockákra vágva. Két kanál segítségével jól átforgattam az egészet, aláöntöttem a bort, alufóliával lefedtem, és másfél órára 200 fokos sütőbe tettem.

Fantasztikus illatok lengték be a lakást ezidő alatt, jöttek a kíváncsiak, hú, mi ez? Mutatom a tepsi tartalmát, erre csalódottan: jaaa, cékla…?

Én még egy kis pirított tökmaggal is megszórtam, és elképzeltem, hogy a hosszú téli estéken mennyi céklasalátát fogok gyártani… Tudjátok, milyen egészséges?
Címkék:

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »