Amint arra már korábban utaltam, kaptam három hatalmas céklát. Az elsőből lett ez a saláta.
Hozzávalók:
1 cékla
6 gyöngyhagyma
8 gerezd fokhagyma
2 nagy alma
3-4 ek olívaolaj
3 ek balzsamecet
1 dl fehérbor
só, bors
A céklát meghámoztam, kockákra vágtam. Egy közepes tepsibe alufóliát terítettem, beleszórtam a céklakockákat, meglocsoltam olívaolajjal, balzsamecettel, sóztam, borsoztam. A gyöngyhagymákat megpucoltam, 4-be vágtam, a fokhagymagerezdeket csak félbe, és ezeket is hozzáadtam. Ezután kövekezett a két alma héj nélkül, kockákra vágva. Két kanál segítségével jól átforgattam az egészet, aláöntöttem a bort, alufóliával lefedtem, és másfél órára 200 fokos sütőbe tettem.
Fantasztikus illatok lengték be a lakást ezidő alatt, jöttek a kíváncsiak, hú, mi ez? Mutatom a tepsi tartalmát, erre csalódottan: jaaa, cékla…?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)