Sütőtökös, zabpelyhes és csokis

És nagyon finom! Soha nem gondoltam volna, hogy én, aki tavalyelőtt még rá sem néztem a sütőtökre, ilyen rajongója leszek.

Ez a puszedliszerű süti az általam is elkészített, de Sajtkukac Nikinél látott sütőtökös whoopie-pie, illetve a Zsófitól ellesett, nemrégiben posztolt rostban gazdag csokis cookie keresztezéséből született.

Hozzávalók:

2 bögre teljes kiőrlésű liszt

1 bögre zabpehely

10 dkg 70 %-os étcsoki apró darabokra tördelve, esetleg reszelve

1 tk szódabikarbóna

1 tk sütőpor

2 tojás

1/2 bögre olaj

1 bögre cukor

2 bögre sütőtökpüré

1/2 kk kardamom

1/2 kk őrölt gyömbér

1/2 kk őrölt fahéj

1/2 kk őrölt szegfűszeg

Először is: a sütötököt, ha nem túl nagy, négy részre vágjuk, 190 fokos sütőben 50 perc alatt megsütjük. A húsát pürésítjük – legalábbis két bögrényit.

A hozzávalók első felében felsorolt száraz anyagokat összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat jó habosra keverjük a cukorral, beleöntjük az olajat, majd az összes fűszert, és a végén a másik tál tartalmát.

Sütőpapírt teszünk egy nagy tepsibe, egy kanállal köröket terítünk rá, majd 190 fokosra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt  megsütjük.

Fokozni lehet az élményt, ha a whoopie-pie-nál leírt Philadelphiás-vajas-cukros krémmel kettőt-kettőt összeragasztunk, de nálunk ez fel sem merült: a puszedliket langyosan elhordta a gyereksereg. Ahhoz meg ugye meg kellett volna várni, amíg kihűlnek…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »