És nagyon finom! Soha nem gondoltam volna, hogy én, aki tavalyelőtt még rá sem néztem a sütőtökre, ilyen rajongója leszek.
Ez a puszedliszerű süti az általam is elkészített, de Sajtkukac Nikinél látott sütőtökös whoopie-pie, illetve a Zsófitól ellesett, nemrégiben posztolt rostban gazdag csokis cookie keresztezéséből született.
Hozzávalók:
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre zabpehely
10 dkg 70 %-os étcsoki apró darabokra tördelve, esetleg reszelve
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
2 tojás
1/2 bögre olaj
1 bögre cukor
2 bögre sütőtökpüré
1/2 kk kardamom
1/2 kk őrölt gyömbér
1/2 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt szegfűszeg
Először is: a sütötököt, ha nem túl nagy, négy részre vágjuk, 190 fokos sütőben 50 perc alatt megsütjük. A húsát pürésítjük – legalábbis két bögrényit.
A hozzávalók első felében felsorolt száraz anyagokat összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat jó habosra keverjük a cukorral, beleöntjük az olajat, majd az összes fűszert, és a végén a másik tál tartalmát.
Sütőpapírt teszünk egy nagy tepsibe, egy kanállal köröket terítünk rá, majd 190 fokosra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
Fokozni lehet az élményt, ha a whoopie-pie-nál leírt Philadelphiás-vajas-cukros krémmel kettőt-kettőt összeragasztunk, de nálunk ez fel sem merült: a puszedliket langyosan elhordta a gyereksereg. Ahhoz meg ugye meg kellett volna várni, amíg kihűlnek…
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)