Mai Móni

Májgombóc

Azért nem májgombóc leves, mert olyan lében főzzük, amilyenben kedvünk tartja. Lehet zöldség- hús- vagy csontleves az alapja, a májgombóc kiválóan kiegészíti valamennyit.
Az elkészítése is egyszerű. Kell hozzá:
2 egész csirkemáj
fél fej hagyma
2 tojás
zselemorzsa
petrezselyem
só, bors
A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük (nem pirítjuk).
A májat megtisztítjuk, és egy késsel elkaparjuk, pépesítjük. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a két tojást, és nagyjából 10 ek zsemlemorzsát; ez utóbbit addig adagoljuk, hogy ne kemény masszát kapjuk, mert a morzsa amúgy is dagadni fog még. Hozzáadjuk az összeaprított petrezselymet, a sót, a borsot, majd vizes kézzel gombócokat formázunk, és kifőzzük őket a forró levesben.  

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gizi says:

    Nagyon guszta gombóckák!!! Igazán jó ötlet megdinsztelni a hagymát, kifogom próbálni. Eddig nyersen tettem bele. Köszönet az ötletért.

  2. Limara says:

    Kisfiam rajong érte, bár úgy hívja, hogy húsgombóc, mert állítólag a májat nem szereti! :))

  3. Maimoni says:

    Ez vicces, mert én is így voltam vele! Most is csak a csirkemájat bírom megenni…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!