Azért nem májgombóc leves, mert olyan lében főzzük, amilyenben kedvünk tartja. Lehet zöldség- hús- vagy csontleves az alapja, a májgombóc kiválóan kiegészíti valamennyit.
Az elkészítése is egyszerű. Kell hozzá:
2 egész csirkemáj
fél fej hagyma
2 tojás
zselemorzsa
petrezselyem
só, bors
A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük (nem pirítjuk).
A májat megtisztítjuk, és egy késsel elkaparjuk, pépesítjük. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a két tojást, és nagyjából 10 ek zsemlemorzsát; ez utóbbit addig adagoljuk, hogy ne kemény masszát kapjuk, mert a morzsa amúgy is dagadni fog még. Hozzáadjuk az összeaprított petrezselymet, a sót, a borsot, majd vizes kézzel gombócokat formázunk, és kifőzzük őket a forró levesben.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nagyon guszta gombóckák!!! Igazán jó ötlet megdinsztelni a hagymát, kifogom próbálni. Eddig nyersen tettem bele. Köszönet az ötletért.
Kisfiam rajong érte, bár úgy hívja, hogy húsgombóc, mert állítólag a májat nem szereti! :))
Ez vicces, mert én is így voltam vele! Most is csak a csirkemájat bírom megenni…